tiistai 1. syyskuuta 2020

kinkkuvoileipäkakku

Ei kedon kaunen kukkanen, mutta sitäkin parempaa! Jostain syystä koristeleminen tuottaa aina vaikeuksia minulle. Lienee harjoituksen puutetta.

Voileipäkakku oli yksi Juhanin toiveista rippijuhlien tarjoiluun. Tämän voileipäkakun koko oli 3x4 leipäpalaa, täytekerroksia oli 3. Päällisen ja yhden täytteen ohjeen otin Hellapoliisin Pikkukokki - kirjasta. Yksi kerros (keskimmäinen) oli entuudestaan tuttu. 

Voileipäkakun tein ihan vain johonkin Reilun täysjyväpaahtoleipään ja gluteenittomaan versioon vaihdettiin vain gluteeniton leipä tilalle. 

Ilman kommelluksia ei tokikaan tätäkään tehty. Aluksi nimittäin aloin kostuttamaan gluteenittoman voileipäkakun leipiä väärällä lihaliemellä, sellasella jossa olikin gluteenia. 

              Kinkkuvoileipäkakku 
                 Iso, yli 30 hengelle 

Tarvikkeet:
Leipää 48 palaa
Lihaliemikuutio

Täyte 1
400g yrttituorejuustoa
300g kinkkusuikaletta (pala tai leikkele käy myös) 
1 iso punainen paprika
1 ruukullinen ruohosipulia (jokin muukin yrtti käy) 
Chili- mausteseosta (esim. Santa Maria Chili Explosion) 


Täyte 2
3-4 suolakurkkua
Noin 150g kinkkusuikaletta
1 prk (noin 150g) ranskankermaa 

Päällinen :

600g yrttituorejuustoa
2 prk (300g) ranskankermaa
Kinkkuleikkelettä
Minitomaatteja
Persiljaa 
Kurkkua 

OHJE:
Kuumenna vesi ja laita lihaliemikuutio sekaan. Jäähdytä. 

Leikkaa leivistä reunat pois. 

Täyte 1.
Laita kinkku, tuorejuusto, ranskankerma, paprika ja yrtit kulhoon ja muussaa sauvasekoittimella tahnaksi. Mausta. 

Täyte 2.

Silppua kinkku ja suolakurkku pienen pieniksi palasiksi ja sekoita ranskankerma sekaan. Mausta halutessasi mielesi mukaan. 

Aloita voileipäkakun kasaaminen. Kostuta alimman kerroksen leivät lihaliemellä. Me tehdään niin, että laitetaan lautaselle vähän lihalientä, käytetään leipä siinä. Nostetaan tarjottimelle kostutettu puoli ylöspäin ja kuiva puoli alas. 
Levitä puolet täytteestä 1 tasaiseksi kerrokseksi leipien päälle. 
Kostuta ja laita uusi kerros leipiä. 
Levitä täyte 2 päälle. 
Kostuta ja laita uusi kerros leipiä. 
Levitä loput täytteestä 1 päälle. Kostuta ja laita viimeinen leipäkerros. 

Voit antaa kakun tekeytyä / maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai vaikka seuraavaankin päivään. 

Leipiä latoessa voi leipien sijoittelua miettiä, ettei olisi saumat samassa kohdassa ja kakku ei niin helposti halkeile. 

Päällinen : 
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. 

Levitä voileipäkakun päälle tasaisesti ja koristele miten tykkäät. 


-Kirsi / Lapsellista arkea 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti