lauantai 23. lokakuuta 2021

Katastrofi keittiössä : epäonnistunut juustokakku

Affiliate-linkki merkitty *

Aina ei vaan voi onnistua.. Ens kerralla käytän liivatelehtiä ja heitän kyllä tuon liivatejauheen roskiin nyt! 

Ristiäispäivän aamuna aloin irrottelemaan juustokakun vuokaa. Varovasti nostin ja samalla alkoi täyte leviämään. Jalallisen tarjoilulautasen reunoilta täyte valui pöydälle ja liinaa pitkin lattialle. Koitin kauhoa täytettä takaisin astiaan, välillä suuhun ja lapsetkin tuli täytettä syömään. Silti se vaan levisi ympäriinsä. Koirat söi lattialta. Sotku oli ihan käsittämätöntä! 

Just sellanen kiva piristys kiireen keskellä. Samaan syssyyn laitoin vahingossa kuivankakun foliossa kuumalle levylle. Kohta käry nousi ja kakun pohja paloi. Ei ollut minun päivä keittiössä! 

Siihen levis täytekerros, kun ei hyytynyt. Hyvää oli, mutta eipä tuota voinut vieraille ristiäisissä tarjota! 

        Lime-mansikka
           juustokakku

Pohja:
50 g voita
250 g Domino -keksejä

Täyte:
7 liivatelehteä
 500 - 600 gmansikoita 
2 ½ dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 ½ tl vaniljasokeria
n. 1 ¼ dl sokeria
yhden limen raastettu kuori
½ dl kiehuvaa vettä

Päällinen:
3 liivatelehteä
2 tl sitruunamehua 
3,5dl vettä
2 rkl sokeria
väriainetta

Pohja
Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata voi kattilassa. Murskaa Domino-keksit hienoksi muruksi ja sekoita voisulan sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Masikka-limetäyte:
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vaahdota vispikerma. Pese lime hyvin ja  raasta sen kuori. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka, vaniljasokeri, sokeri, limen kuoriraaste sekä mansikkasose keskenään. Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta, kopsuttele ilmakuplat pois. Laita jääkaappiin hyytymään. 

Päällinen:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna osa vedestä ( esim 1dl) kiehuvaksi, lisää sokeri ja liivatteet. Sekoita. Lisää loppu vesi (esim 2,5dl) ja sitruunamehu sekaan. Värjää punaisella. 
Kaada täytteen päälle. 
(Voit antaa seoksen jäähtyä ja hiukan sakeentua ja sitten vasta kaata täytteen päälle. Liian vetinen päällinen valuu herkästi vuoan sauma kohdasta.) 


Pst.
*Adlibris juhlii ja tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla: 
FALL4BOOKS 

Kampanja on voimassa pe-su 22. – 24.10. välisen ajan.

-Kirsi /Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti