tiistai 24. marraskuuta 2020

(k)riisityyny

Aioin palata isänpäivälahjaan, teen sen nyt. 

Lähes jokainen joskus kaipaa kolhuihin, revähdyksiin tai muihin kylmää tai kuumaa. Jumiutuneisiin hartioihin auttaa lämpö, lasten kasvukipuihin auttaa lämpö.. 

Puolisollani kylmä ilma ottaa todella herkästi niskoihin ja aina valittelee niskojen kylmyyttä ja kipua. Paljon on selkäkipuja, hartioiden kolotuksia jne. Ilmeisesti Iida on ollut hyvin kuulolla, kun keksi tehdä iskälle oman riisityynyn lämpötyynyksi. 

Riisityynyn lempinimenä meillä käytetään KRIISITYYNYÄ. Monesti on kriisi, varsinkin jos yhtään tyynyä ei löydy tai tarpeeksi montaa.. Yhtä kun kolottaa, niin tahtoo sama "vaiva" tulla pienimmillekin. 

(k)riisityynylle riittää hetken lämmitys mikossa. Pitää lämpöä hyvin ja pitkään. Lämmitysaikaan ja lämmönpitoon vaikuttaa toki koko ja täytteen määrä

Kankaaksi Iida valikoi pinnasängyn lakananakin toimineen edelleen hyvin napakan puuvillakankaan iskän lapsuudesta. 

Simppelisti vain Iida ompeli reunat umpeen oikeat puolet vastakkain. Kääntö- ja täyttöaukon toki jätti yhdelle reunalle! Tyyny oikeinpäin. Riisit sisään ja reikä kiinni. 

Aiemmin tehdyistä (k)riisityynyistä olen oppinut sen, että saumat kannattaa ommella todella hyvin ja vaikka moneen kertaan. Iida viimeisteli saumat saumurilla,  kun koneen rikkoutumisen takia mummulaan mentiin tekemään työ loppuun. 

Jostain olen joskus vuosikausia sitten  lukenut, että kankaan ja ompelukonelangan pitäisi olla puuvillaa. Jotkut muut materiaalit saattavat syttyä palamaan mikrossa (?). Toki varmaan mikä vain syttyy, jos liian kauan lämmittää.. 

Riisin tilalta kauran jyvät kävisivät ainakin myös sisukseen. Jyviä vain on hankalampi löytää, mitä perus pitkäjyväistä riisiä kaupasta. 

Tässä helppo ja halpakin lahjaidea. Kuka tällaista ei tarvitsisi? 

-Kirsi / Lapsellista arkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti