Ainekset
- 4 dl tummaa siirappia
- 4 dl sokeria
- 8 tl kanelia
- 4 tl inkivääriä
- 4 tl neilikkaa
- 500 g voita tai margariinia
- 4 muna
- 20 dl vehnäjauhoja
- 5 tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmentele, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin. Lisää siirappiliemeen ensin munat ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla. Anna kovettua jääkaapissa yön yli.
Kauli taikina jauhotetulla leivonta-alustalla sopivan paksuiseksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperoidulle. Paista 200-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia, paistoaika riippuu piparien paksuudesta ja koosta . Anna jäähtyä ja koristele halutessasi.
Taikinakin on niin hyvää. Lempikin Innokkaana leipoi ja vähän taikinakin maisteli.
Pienet hampaanjäljet ilmestyivät tuon tuosta Lempin taikinakokkareeseen. Ei onneksi oman väen pipareissa haittaa...Tytöt innostuivat koristelemaan kasan pipareita. Osa viedään isomummulle ja - papalle seuraavan kerran, kun ohi ajellaan. (Nyt koronan takia ei taideta uskaltaa kyläillä).
Sokerikuorrutettahan meillä ei piparkakkutalon jäljiltä ollut (talo tehtiin ja syötiin samantien). Tomusokerista ja vedestä tehtiin sitten kuorrute vain.
Onko sinulla luottoreseptejä?
-Kirsi / Lapsellista arkea
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti