keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Sininen juustokakku (gluteeniton)


             SININEN JUUSTOKAKKU
               appelsiini-valkosuklaa

Pohja:
150g gluteenittomia kaurakeksejä
60g voita

Täyte:
6 liivatelehteä 
70g valkosuklaata
4dl kermaa
2dl maustamatonta jogurttia
200g appelsiinituorejuustoa
2dl sokeria 
2tl valijasokeria
2rkl sitruunamehutiivistettä

Päällinen:
3 liivatelehteä
3,5dl vettä
2rkl sokeria
2tl sitruunamehutiivistettä
Sinistä väriä

Tarvitset irtopohjavuoan

OHJE

Pohja:
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita voi sulaan keksimurska. Painele vuoan pohjalle tiiviisti.

 (Vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperin, joka helpottaa kakun siirtämistä tarjottimelle/vuoan pohja ei naarmuunnu, jos sen päällä leikataan.) 

Täyte:
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, tuorejuusto, sokerit. Laita sula valkosuklaa sekaan ja sekoita tasaiseksi. Sulata liotetut liivatteet sitruunamehuun tai tilkkaan vettä ja kaada kokoajan sekoittaen sekaan. Lisää kermavaahto. Sekoita tasaiseksi. 
Laita täyte keksikerroksen päälle. Heiluttele ja kopsuttele vuokaa, jotta saat täytteestä ilmakuplat pois ja sen tasaisen tiiviisti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti. 

Päällinen:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna osa vedestä ( esim 1dl) kiehuvaksi, lisää sokeri ja liivatteet. Sekoita. Lisää loppu vesi (esim 2,5dl) ja sitruunamehu sekaan. Värjää sinisellä. Kaada täytteen päälle. 
(Voit antaa seoksen jäähtyä ja hiukan sakeentua ja sitten vasta kaata täytteen päälle. Liian vetinen päällinen valuu herkästi vuoan sauma kohdasta". 

KORISTELE VALKOSUKLAALLA, NOMPARELLEILLA TAI MITEN TYKKÄÄT. 

Päällisen värin voi toki vaihtaa mielensä mukaan elintarvikeväreillä ja veden (3.5dl) voi korvata mehulla. Esim. appelsiinimehusta keltainen kiille.

Alkuperäisen (muokkaamattoman) reseptin löydät täältä täältä.

-Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti