sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Kinuskijuustokakkua makean nälkään


Minulla on kauan pyörinyt makeutettu kondensoitumaito eli kinuski kaapissa. Nyt lähdin ihan sen tuhoamisen takia etsimään ohjetta johon sen saan upotettua. Suklaapossun blogista löytyikin herkullisen kuuloinen ohje. Testaamaan siis. 

Ensimmäistä kertaa tein siis tämän tyylistä juustokakkua edes. Tämä ainakin oli kyllä niin hyvää, että tulee jatkossakin tehtyä. Ensin meinasin aatolle tehdä jälkkäriksi, mutta silloin kyllä sitä makeaa tulee syötyä muutenkin. Ja minun on pakko saada aina jouluna luumukiisseliä, nam! 

Ohje löytyy täältä >> Suklaapossun blogi

Ei alkuperäisen näköinen, mutta ainakin tämä oli hyvää!

Ilman kömmähdyksiähän tästäkään ei selvitty. Vuokani halkaisija olikin suurempi, mitä ohjeessa.. Ohjeen mukaan keksejä meni pohjaan noin puolipakettia (6-7 kpl), minulla meni 1,5 pakettia.

Ensimmäistä kertaa kokeilin liivatejauhetta ja se ei toiminut ollenkaan odotukseni mukaisesti. Olisi varmaan pitänyt raakasti uskaltaa laittaa tuplat, vaikka muita aineksia oli ihan ohjeen mukaan. Tai jotain, vai oliko minulla liikaa vettä kuitenkin? Ohjeessa luki jotain tyyliin, että pitää lämmittää turvonnutta liivatemössöä, että sen saa kaadettua sekaan hyvin. Varmaan tässä kohdassa olisi pitänyt hälytyskellojen kalkattaa, kun ei minun seos mennyt ollenkaan niin paksuksi. Nooo, ens kerralla... 

Onneksi pikkuviat eivät makua haitanneet. Ulkonäköä yritin pelastaa suklaaraasteella. (Pohjaan meni koristeluun varatut keksit.) Mutta seuraavalla kerralla osaan varautua liivatteen kanssa paremmin ts. jos se ei sakene kunnolla, niin lisää vaan jauhetta. Ja muistan, että vuokani on isompi.

Ihana Iida oli taas apukokkina, niin ei se niin justiinsa aina ole noiden mittojen kanssa. Hyvää on ja se on pääasia! 

-Kirsi /Lapsellista arkea

7.1 lisätty seuraava versio onnistui paremmin, liivatekkin toimi miten piti. Oma isompi vuoka vain tarvitsee pohjaan keksejä enemmän ja nyt niitä osasinkin varata. Kannattaa todella kiinnittää tässä ohjeessa huomiota vuoan halkaisijaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti