perjantai 4. helmikuuta 2022

Korona ja Convoy Finland 2022

   Korona, - rokotteet, - passi ja -rajoitteet on hirveän hankala aihe. Ne herättää niin monenlaisia tunteita ja mielipiteitä...

   Minä olen pitkään ollut huolissani Suomen tilanteesta. Koronarokotteet erityisesti on jakanut kansaa kahtia. Minun henkilökohtainen mielipide on, että jokainen saa itse päättää rokoteasiansa, myös koronarokotteen kohdalla. Ihmisiä kuuluu kohdella yhdenvertaisesti rokotuksista riippumatta. 

   En ole ymmärtänyt pitkään aikaan tätä sekavaa tilannetta. Saat mennä töihin koronassa, mutta salille et saa mennä terveenä? Voit vetää baarissa kännit päivällä, mutta et illalla. Koko luokka karanteeniin. Ei, kun ei sittenkään kukaan, vaan luovutaan jäljityksestä ja karanteeneista. Kotitestit annetaan koulusta, eipäs annetakkaan. 

   En yhtään ihmettele, että monen ravintoloitsijan mitta on täynnä ja #avoinnanormaalisti tapahtuman käynnistivät Convoyn kanssa yhtaikaa. Ravintoloiden ja baarien toimintaa on koronan aikana rajoitettu kyllä valtavasti. 

   Sivusta mielenkiinnolla olen seurannut Convoy Finland 2022 mielenilmausta livestriimien kautta. Paljon oli ollut porukkaa liikkeellä. Poliisin arvio oli ollut 700 henkeä, mutta striimeistä kyllä näkyi totuus. Varmaan nollan saa laittaa lukuun perään. Autojen määrää vääristeltiin myös reilusti. Ikävä kyllä, valtamedioihin ei ole tässä uutisoinnissa ollut uskominen. Luulin Suomen median olevan ainakin melkein totuudessa pysyvää, mutta kaikkea muuta näköjään. 

   Livestriimeissä näkyi myös poliisin aggressiivinen käyttäytyminen seisoskelevia ihmisiä kohtaan. Tönittiin, tuupittiin, revittiin jne. ihmisiä, jotka seisoskelivat autojen välissä. Sieltä täältä sattumanvaraisesti otettiin kiinni yksittäisiä ihmisiä. Sekin oli yllättävää, mutta toisaaltaan en ole ikinä ollut mielenilmauksissa tai niiden livestriimejä katsonut, etten tiedä onko tuo ihan tyypillistä..

   Nyt kuitenkin Convoyt aikovat jatkaa omaa mielenilmaustaan ja SaveSote aloittaa myös omansa 5.2.

   Oletko menossa johonkin mielenilmaukseen tai oletko ollut jo? 
    Lelurekka sai hetkeksi uuden asusteen. 

-Kirsi 

1 kommentti:

  1. Olet oikeassa. Ei näitä tavallinen ihminen ymmärrä, jos oikeastaan kukaan. Olen itse vähän sellainen keskitietä elävä. Kuuntelen, mitä eri lähteillä on sanottavana.

    VastaaPoista