torstai 11. marraskuuta 2021

Aaveiden Rauma

  Aina joskus esittelen parhaita lukemiani kirjoja tässäkin blogissa.. Kivoja Kummitustarinoita. Pitäisköhän joskus lähteä Raumalle? 

Affiliate-linkki merkitty * 

            AAVEIDEN RAUMA
Kummitustarinoita pitsikaupungista

                 kirja saatu kustantajalta


Kirjailija: Saana Jaakkola, John Swallow
Kuvittaja: Suvi Kari
Julkaistu: 2021
Kustantaja: Haamu Kustannus 
Sivumäärä: 137

Keskiaikainen Rauman kaupunki tunnetaan parhaiten pitsistä, merellisestä historiasta sekä värikkäiden puutalojen ja kurvikkaiden mukulakivikatujen Vanhasta Raumasta.

Vähemmän tunnettuja ovat sen karmivat salaisuudet, jotka kietoutuvat toisiinsa kuin kaunein raumanpitsi.

Aaveiden Rauma ei odota yötä. Keskellä päivää näkymättömät asiakkaat askeltavat asuste- ja askartelukaupoissa, taidemuseon taulut kallistuvat itsellään, entisajan avaimet kalisevat vanhalla ruttohautausmaalla, hyytävät hahmot vartioivat kaupungin kiinteistöjä ja kirkonkellot soivat vailla syytä.

Raumalaisten aavetarinoiden matkassa kuljetaan vanhankaupungin kaduilta sotavuosista selvinneisiin tehdasrakennuksiin ja aina rauhattomalle maaseudulle asti. Uskallatko liittyä seuraan?

Tervtulo Raumall - pitsin ja kummitustalojen kaupunkiin.

****    ****    ****

Kirjassa esitellään kymmenen  Rauman kummittelupaikkaa. Esittely ei ole pintapuolista aaveiden esittelyä, vaan paikkojen historiaan pureudutaan myös kivasti. Tekstit on hyvin kirjoitettu, kesken tarinan ei kirjaa malta käsistä laittaa pois. 

Erityisesti 1900-luvun alussa  kuumesairaalana toiminut rakennus ja sen paikan historia aiheutti vilunväristyksiä. Jos siellä ei kummittelisi, ei varmaan kummittelisi missään. Itse en uskaltais koko paikkaan, ainakaan yksin. 

Suosittelen! 

Kirja löytyy myynnissä mm. *täältä

-Kirsi /Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti