tiistai 9. marraskuuta 2021

Isomummun tarina talteen

Vanhemman sukupolven elämäntarinat ovat aivan erilaisia, mitä meidän. Elämä 80 vuotta sitten oli ihan erilaista. Ja se ikäpolvi alkaa pikkuhiljaa kadota. 

Esikoisella oli aikoinaan kaksi isoäitiä (mummua) , neljä isoisoäitiä (iso mummua) ja vielä yksi isoisoisoäiti (isomummun äiti). Nyt mummujen lisäksi jäljellä on vain yksi isomummu. Ja hänen elämäntarinansa haluan ylös, vielä kun mummu on sitä kirjoittamassa. Siksi innostuin ostamaan isoäiti kerro minulle- kirjan. 

Toivottavasti isomummu innostuu kirjoittamaan ja samalla harmittelen, ettei vastaavaa kirjaa ollut aikaisemmin markkinoilla. Miten mielenkiintoisia elämäntarinoita muillakin olisi ollut kerrottavana. 


Tässäpä hyvä vinkki, vaikka joululahjaksi. Kerää talteen vanhempien ja isovanhempien elämäntarinat. 

           ISOÄITI KERRO MINULLE
               Tarinasi on erityinen

            kuva: Kirsi /Lapsellista arkea 
              Affiliate-linkki merkitty * 

Kirjailija: Elma van Vliet
Kääntäjä: Sanna van Leeuwen
Julkaistu: 2018
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 159

Mikä on arvokas lahja, jonka isoäitisi voi sinulle antaa? Hänen oma kiehtova tarinansa. Tarina, joka on ainutlaatuinen ja niin erilainen nykymaailmaan verrattuna. 

 Anna kirja isoäidillesi ja pyydä häntä kirjoittamaan elämäntarinansa kirjan kysymysten avulla. Täytettyään kirjan hän voi palauttaa sen sinulle. Ja näin isoäidin elämäntarina säilyy seuraaville sukupolvillekin. 

Elma van Vliet sai kirjaidean äitinsä sairastuttua. Hän huomasi , että ei ollut tullut kysyneeksi äidiltään tämän lapsuudesta nuoruudesta , elämästä ja unelmista.. Kerro minulle -sarjasta löytyy oma versio äidille, isälle ja isoisälle.


Kirja löytyy myynnissä mm. * täältä.

-Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti