keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Kummitustarinoita ja aavelaiva, lukemista vanhemmille ja lapsille


Kummitustarinoiden ja - satujen jälkeen onkin oikein kiva hipsasta käyttämään koirat ulkona pimeässä. Jokaisen pienen rasahduksen kuullessa on varmaan sydän kurkussa.... 

Affiliate-linkit merkitty * 

GABRIEL HULLO & AAVELAIVAN ARVOITUS

               Kirja saatu kustantajalta


Kirjailija: Juha-Pekka Koskinen
Kuvitus: Miranda Mord
Julkaistu: 2021
Kustantaja: Haamu Kustannus 
Sivumäärä: 40



"Mastot narskuu, purjeet paukkuu, 
matruuseja kapu haukkuu! 
Ruorimieskin on vain sumua, 
tuskin kuulee myrskyn kumua.

Gabriel Hullo on omalaatuinen poika, jolla on vilkas mielikuvitus, kaipaus kauhutarinoihin ja ystävinään isoisien aaveet, kenraali Paulus ja merikapteeni Hullo.

Kun merimiesisä kertoo iltasadun sijaan tarinan lähiseudulle haaksirikkoutuneesta purresta, joka kulkee kuunvalossa aavelaivana, Kaapo ei saa millään unta. Hän haluaa ehdottomasti tutkia asiaa. Äidiltäkin heltiää lupa kuutamoiselle rantaretkelle. Yksin Kaapon ei tarvitse lähteä, sillä aavevaarit tulevat innoissaan mukaan seikkailuun.

Joukkio päättää tarkkailla öistä maisemaa majakan tornista. Mutta näyttäytyykö aavelaiva heille? Ja onko sillä lastinaan kulta-aarre, kuten huhutaan?

Runomittaan riimitelty tarina kertoo tummiin pukeutuvasta pojasta, joka ei pelkää kummituksia."

Kirjan sopii mielestäni parhaiten pienille koululaisille (eskarista-2.luokkaan). Meidän 3-vuotias ei jaksanut kuunnella kirjaa kokonaan, mutta ekaluokkalaiselle tämä oli mieluisa. Runomittaan riimitelty kirja on mukava lukea ja kuunnella. 

Riimittelyn kuunteleminen on myös pienille koululaisille hyväksi, opetellaanhan  koulussakin riimipareja. Lukijalle kuvitus ja erilaisempi teksti oli kivaa vaihtelua. 

Suosittelen! 

Gabriel Hullo-sarjan kirjoja löytyy mm. * täältä

Tätä toista ei tietenkään lapsille luettu iltasaduksi. 

    AAVEIDEN POHJANMAA
Kummitustarinoita mailta ja meriltä

           kirja saatu kustantajalta 


Kirjailija: Tiina Hietikko-Hautala
Kuvitus : Suvi Kari
Julkaistu: 2013
Kustantaja: Haamu Kustannus 
Sivumäärä: 82


"Uskotko aaveisiin? 
Oli vastauksesi sitten myöntävä tai kieltävä, aavetarinat ovat aina kulkeneet mukanamme. Ne saavat tutuiksi luulemamme rakennukset, rannat ja metsäpolut näyttäytymään uudessa, aavemaisessa valossa. Kummitustarinat ovat kansanperinnettä, jutunkerrontaa, ja kuka tietää, ehkä tosiakin. 
Tähän kirjaan on kerätty aavetarinoita ja aavemaisia legendoja Pohjanmaalta. Pohjalaiset aaveet viihtyvät niin hienoissa huviloissa kuin karuissa kalamajoissakin. Niitä saattaa kohdata myös kauppahuoneissa, kartanoissa, teattereissa, oppilaitoksissa ja jopa majakoissa. 
Tervetuloa aaveiden Pohjanmaalle!"

Kirjassa esitellään 10 kummituspaikkaa kattavasti. Kerrotaan rakennusten ja seudun historiasta ja siellä asuneista ihmisistä. Kerrotaan ihmisten kokemuksista, näkemisistä, kuulemisista ja tuntemuksista...

Kivasti kirjoitettu kirja. Ei mässäillä kauhulla tai pelotella. Ei väitetä tarinoiden olevan tosia, eikä vähätellä kokemuksistaan / havainnoistaan kertoneita. Teksti on sujuvaa ja lukeminen kaikkinensa miellyttävää.

Suosittelen! 


Kirja löytyy esim. * täältä

-Kirsi /Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti