keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Lomahulinaa (+resepti tonnikalapastaan)

Vaikka tässä on taas loma kotoiltu on monenlaista keretty touhuta..

Eilen Helenalla oli tyttöjenilta, vielä kolmen aikaan yöllä tirskunta kuului 😅 Aivan ihanaa, että lapsilla on kavereita. Ihanaa, että voivat pitää tyttöjeniltoja, nauraa räkättää ja höpöttää. Illalla kokkasivatkin porukalla tonnikalapastaa ja hyvää olikin, vaikka meinas olla melkoinen kaaos ja käkätys keittiössä..   

Tytöt miettivät mm. Pitääkö pasta keittää, kun ohjeessa en sitä maininnut. Helenahan kerran mokkapaloja leipoessa laittoi kahvinpuruja, kun ohjeessa luki, että kahvia. Kahvia ei kuulemma ohjeessa käsketty keittää 😅  Voi sitä naurua, mikä tuonkin kokkauksessa syntyi, itseäkin nauratti, kun sivusta seurasin touhua.. 

Tarkennettu ohje:

Tonnikalapasta:
1 sipuli
Loraus öljyä
N. 800g yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 prk tonnikalaa vedessä
200g ruohosipuli-tuorejuustoa
Tilliä, suolaa ja sitruunapippuria oman maun mukaan 
400g pastaa

-Pilko sipuli ja kuullota se pannulla, jossa tilkka öljyä. (kuullota=paista vähän aikaa) 
-keitä pasta (laita veteen vähän suolaa) 
-Valuta tonnikalasta vesi pois. 
-Lisää tomaattimurska ja tonnikala sipulin sekaan pannulle ja anna miedolla lämmöllä kypsyä 10-15 Min. 
-lisää tuorejuusto kastikkeeseen ja mausta oman maun mukaan. 
-Kaada valmiista pastasta ylimääräinen vesi pois. 
-sekoita pasta ja kastike 
-syö se
 

Tänään käytin Iidaa ja Katariinaa laskettelelmassa. Äkkiä ne lapset oppii ja kehittyy, vaikka harvoin käytän. Iidalla oli täti kaverina laskettelemassa isommassa mäessä, Katariina laski vielä ihan pikku mäkeä vain. Lempikin kokeili suksiaan hetken, mutta makkaranpaistoon ja karkin ostoon oli vain kiire. Taimi nukkuikin sopivasti lähes koko reissun. Mummu ja pappa oli minun kaverina huoltojoukoissa.


Minä tosiaan olen onnellisessa asemassa, kun minun vanhemmat ovat aktiivisia osallistujia lastenlastensa elämässä. Eikä vain minun lasten, vaan kaikkien lapsellisten sisarustenikin lapsien kohdalla. Nytkin loman aikana on mummu käyttänyt Helenaa laskettelemassa ja Iidaa uimassa. Tytöt ovat olleet siellä yötä jne. 

Huomenna olisikin koulutusta tiedossa etänä. Oli jo aikaisemmin tarkoitus osallistua Jalkapalloliiton järjestämään perhefutis - koulutukseen, mutta nyt vihdoin se järjestetään minulle sopivaan aikaan. Toivottavasti on antoisia koulutus! 


Mitenkäs sinun viikko on sujunut? 

-Kirsi 

1 kommentti:

  1. Nuo kokkailut vaan ovat niin hauskoja. Muistan itsekin monet kerrat kun jälkikasvu on vallannut keittiön ja koittanut tulkita ohjeita. Erityisesti nautin yläkoulun kotitaloustuntien läksyistä :)

    VastaaPoista