tiistai 22. maaliskuuta 2022

Ootko varautunut? Mihin?

Affiliate-linkki merkitty *

Facebookissa seurasin tunteita kuumentaneita varautumiskeskusteluita ja keskusteluita hamstraamisesta. Todellakin porukka kävi kuumana. 

Ei mikään ihme, että ihmiset hamstraa ja panikoi, kun lukee uutisia. Varautumista ja  kotivaraa mediat täynnä. 

Vaikka itseä hirvittää maatalouden alasajaminen ja ruuan hintojen nousu, niin olisi ihan turhaa ruveta hamstraamaan näinkin isolle väelle ruokaa.. Siinä ei 10 makaronipussia näy missään 🤷‍♀️ Kaveri kirjoitteli, että heidän suunnalta ei tavallista makaronia saa kaupasta enää ja täälläkin yks päivä näytti aika tyhjiltä lavat.

Kaupoista ei taho saada pieniä radioita tai retkikeittimiä. Patterit on kai kohta myös loppu. Uudemmat dieselit tarvii jotain urealitkua toimiakseen. Sitä ei kai saa purkeissa enää mistään, pumpusta kyllä. 

 Lööpit kirkuu kriisitilanteista selviytymisohjeita. 

Jos nykypäivän mukavuudet lakkais, niin olishan se hätä kädessä. Ihan sama, vaikka olisin ne ohjeet ja jutut lukenu sen sata kertaa.. Hätä olis!

-Jos hanasta ei tule vettä, jouduttaisiin juomaan jotain kuravettä ojasta/joelta tai kerään sadevesiä/sulatetaan lunta. 
-Jos sähköä ei ole, jääkaappi ja pakastin ei toimi. Talvella vois olla kylmä ja putket jäätyis.  Onneksi on leivinuuni ja kakluunit, ruokaa sais laitettua kuitenki. 
-Jos ruoka uhkaa loppua kaupasta, niin mitä.. Voidaan metsästää, kalastaa, kasvattaa jotain (mistä siemenet?), kerätä marjoja (miten ne säilöttäis, jos ei olisi sähköjä, sokeria, viinihappoa tms. saatavilla?). Lähellä on maatiloja, joista ehkä sais ostettua maitoa. 
-Jos bensa loppuu, niin kaikki on kaukana jalan kulkea. 

Itse ainakin olen niin uusavuton, ettei hajuakaan miten ennenvanhaan on säilötty ruokia. Tai hoidettu sairaita, jos nykyaikaiset lääkkeitä ei olis saatavilla. (yritetty ainakin).

Ruoka uhkaa loppua, ruuan hinta kallistuu rajusti. Laadusta pitää tinkiä,kuulemma.

Omavaraisuus olis ihanaa, mutta mahdotonta. Toki voisin pyrkiä olemaan omavaraisempi, mutta tätä vaihtoehtoa ei kaikilla ole. Ja itse asiassa, tulevat hinnannousut kyllä saavat minut nostamaan omavaraisuusastetta.

Mutta, miten suomalaiset varautuu ruuan hinnan nousuun tai loppumiseen? Ostaa makaronia kaapit täyteen..

Kovin on köyhän näköinen tämä minun jemmakaappi. Täältä siis otetaan tilalle, kun entinen on loppunut. Toisissa kaapeissa on käytössä olevat kuivatavarat Esim. purkkiin laitetut vehnä- ja ohrajauhot, hiutaleita.. Tässä kaapissa vain avaamattomat, mutta ei nuillakaan  pitkälle pötki, jos kauppaan ei pääse.. Minulla on jemmassa usein pesuaineita, hammastahnoja ja - harjoja, kynttilöitä ym. kuluvaa tavaraakin, koska kauppaan ei aina pääse, kun joku loppuu. 

Sen verran myönnän itse hamstraavani, että alennuksesta ostan usein, vaikka ei akuuttia tarvetta olisikaan. Vastakin ostin otsalamppuja kasan, kun halvalla sai 🤷‍♀️

*Matsmartilta meinasin tilata vähän jemmaan evästä. Monesti tilaan sieltä kuivatuotteita, siemeniä yms. Matsmart Iin pääset >>täältä<<

Matsmartissa on lisäale - 15% koodilla SUPER15. Koskee yli 45 euron tilauksia ja yksi etu asiakasta kohti. Tämä on voimassa 27.3.2022 asti


Hamstraatko sinä jotain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti