sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Monenlaista näpertelyä mahtui viikonloppuun



Instagramissa on #neulebingo2020, johon ajattelin nyt osallistua. Tuollaisen raakaversion tein käsin vain pikaisesti. Voisinkin koittaa ajan kanssa tehdä siistimmän. Saa nähä tuleeko yhtään bingoa.. Jos siskot nyt sattuu lukemaan, niin saatatte saada sukat. Tai sitten ette. 

Trikookudetta on jäänyt jämäkeriä ja nyt ajattelin virkata maton niistä. Ihan spiraalina vaan ja räsymattotyyliin upotan tänne loput kerät. Tarkkaa ohjetta en tässä käytä, kun lisäilen tuntuman mukaan silmukoita. 

Mutta periaate oli
 7 ketjusilmukkaa, suljin ne piilosilmukalla renkaaksi, josta sitten lähdin spiraalina kiertämään . Aloitin tekemään jokaiseen silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa. 
 Kierroksen päätyttyä sitä ei suljeta, vaan jatketaan suoraan seuraavalle kierroksella  jossa lisäsin joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa (tyyliin 1ks, 2ks, 1ks..). Taas kierroksen mentyä lisäykset tehdään tyylillä 1ks,1ks, 2ks, 1ks, 1ks, 2ks kierroksen loppuun. Itse olen jo hukannut kierroksen vaihtumiskohdan, mutta nyt teen lisäyksen suunnilleen joka kymmenes silmukka. 

Mitä usempia kierroksia, sitä harvemmin lisätään. 

Aloitusrenkaaseen voi laittaa enemmänkin ketjusilmukoita tai vähemmän. Helppoa! Tämä onnistuu ihan keneltä vain ja on just sopivan aivotonta hommaa väsyneenä minulle.


Iida leipoi Kaurapaistosta, hyvää  on esim. vaniljajäätelön kanssa. Helppo ja nopea vieraille tehdä, meidän tyypillinen iik, vieraita tulee kohta, eikä mitään topattavaa löydy - leipomus. Jos meillä meinaa omenat mennä vanhaksi, niin tehdään usein tätä. Tähänkään ei tarkkaa ohjetta ole, kun tehdään "näppituntumalla". Pitäis joskus mittoa, kun lapset kysyy tarkkoja määriä ja minun loraus, nokare, ripaus on aika epämääräsiä.. 


Iida innostui näpertelemään Novitan langasta avaimenperä - heijastimen reppuunsa roikkumaan. Iida innokkaana tekee aina kavereillekin kaikkea muutenkin, mutta nyt ajattelin ehdottaa tällaisten tekemistä ystävänpäivälahjaksi. Vois  tyttöporukka "samistella" ja näkyisivät tienpäällä paremmin. 

Tällaisiin lasten tekemiin avaimenperiin hyödynnän usein vanhojen avaimenperien renkaita ja keräilen niitä usein kirppiksiltä ja sukulaisilta..


Iidan tuotoksia nämäkin. Fimosta näperteli pari avaimenperää, petseille lautasia, rieskan, keksejä, hodarin yms. Pitäis kuulemma olla useampia värejä ja enemmän massaa seuraavalla kerralla. Äidin avaimenperään painoi peukalonjäljen ja iskälle teki I-kirjaimen. 

Onko teillä lapset innokkaita askartelemaan ja näpertelemään? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti