lauantai 1. helmikuuta 2020

Onko sulla maapallo hallussa?

Tiesitkö, että Venäjä on 50 kertaa isompi kuin Suomi tai että Pohjois-Amerikassa olevat Suuret järvet ovat maailman suurin makeanveden vesistö? Tiesitkö ettei Amazonilla ole yhtään siltaa, vaikka on maailman toiseksi suurin joki? 

Minä en tiennyt! En ees tienny mistään Suurista järvistä, noloa! Tunnustan nyt samalla, että paljon oli muutakin uutta tietoa minullekin.. 



          Yhteistyössä Atena Kustannus 
                Affiliate-linkki merkitty*

OTA MAAPALLO HALTUUN KARTTOJEN AVULLA! 

Päästiin lasten kanssa tutustumaan tähän erittäin mielenkiintoiseen uutuuskirjaan. Tässä on todella paljon erilaista tietoa ja meillä ainakin tiedonjanoiset ja uteliaat lapset oikein imevät tietoa itseensä! 
Kirjan takakansi lupailee paljon mielenkiintoista luettavaa, eikä todellakaan suotta! 

Takakannessa lukee näin:

"Miksi USA on supervalta?
Mistä sodat johtuvat?
Miksi toiset valtiot ovat köyhiä ja toiset rikkaita?

Maapallo hallussa tarjoaa vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Värikäs ja elävästi piirretty kuvateos houkuttelee tutkimaan karttojen avulla, kuinka maantiede on muokannut histo-riaa. Vuorten, jokien ja merien sijainti on ohjannut maiden muotoutumista kautta aikojen - ja siksi historia myös aina toistaa itseään.
Maapallo hallussa on lyhennetty ja kuvitettu versio Tim Marshallin kansainvälisestä bestselleristä Maantieteen vangit. Lapsille ja nuorille suunnattu karttateos näyttää maapallon uudessa valossa." 



Kirjassa on todella laajasti tietoa. Kerrotaan esimerkiksi Euroopan maantieteestä (kartta), ilmastosta, tasangoista, jokien merkityksestä, luonnonvaroista, teollisuudesta, sodista ja rauhasta. Tekstit on kivan lyhyitä ja ytimekkäitä. Ei siis ole liian pitkää ja puuduttavaa luettavaa / kuunneltavaa lapsille ja kuvituskin on runsasta, tutkittavaa riittää siis. 

Karttakuvissa esimerkiksi on kivasti tuotu esille paikallisia eroja piirreettynä on vuoristoja, autiomaata, eläimiä, rakennuksia ym. Sen lisäksi siellä on pieniä tietoiskuja ripoteltu sekaan. 
Katariina, joka ei vielä osaa lukea, viihtyy kirjan parissa pitkiä aikoja kuvia katsellen. Kirjoittelee sanoja ja virkkeitä kirjasta, jotka sitten luen hänelle. 


8-vuotias Iida oli ihan innoissaan kirjasta, ja paljon heräsi kysymyksiä. Esim. Miksi Iivana IV sai lisänimen Julma? Onko kartan kuvassa oleva palatsi vanha? Vielä olemassa? Saatoin lähes kuulla kuinka päässä raksutti kaikki se uusi tieto aikavyöhykkeistä, etäisyyksistä, pakkasesta.. Tykkään kovasti tällaisista kirjoista, joista lapset oppivat uutta (ja meidän tapauksessa äitikin). Uskon vahvasti, että kaikki lukeminen, ja etenkin tällainen lapsille suunnattu tietokirjan lukeminen antaa vielä kiitosta pitkään koulumaailmassa ja elämässä ylipäätään. 


Kirjaa voin lämpimästi suositella kaikille lapsille, etenkin kaikki uteliaat ja tiedonjanoiset lapset tulee niin tykkäämään kirjasta! Ja ihan jokainen lapsi hyötyy tämän kirjan lukemisesta tai kuuntelemisesta. Itse aion ehdottomasti ostaa Maapallo hallussa - kirjan kummipojalle seuraavaksi lahjaksi!

Meillä nyt ilmeisesti alkoi tästä maapallo-buumi ja avaruudesta kertovat kirjat siirtyivät sivuun :D


*Kirjan löydät mm. täältä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti