tiistai 16. kesäkuuta 2020

Vesi on vaarallinen...

Nyt on kelit olleet kohdillaan. On ollut lämpöä ja auringon paistetta, tätä talvella kaipasinkin! Ihanaa!

Tytöt ovat polskineet omalla pihalla altaassa useita kertoja päivässä. Luonnonvesiin ei ole vielä lähdetty omalla porukalla käymään. Olen laiska lähtemään uimaan, kun en todellakaan tykkää uimisesta. Veden pitäisi olla suorastaan kuumaa, että vihtisin uida. 


Allas pitää vielä kyllä laittaa uudelleen, jäi pohjasta liian ryttyyn. Roskaa kulkeutuu ihan hirveästi altaaseen. Mutta mukavaa tytöillä tuntuu olevan. En ole jaksanut nipottaa roskan kulkeutumisesta.. 

Olen hirveän tarkka uimisen suhteen. Iida ja Katariina eivät saa olla kahdestaan altaassa, ei edes täytön aikana, jolloin oli vettä ihan vähän. Nyt lämpiminä päivinä olenkin viettänyt paljon aikaa altaan äärellä perään katsomassa. 

Olen sitä mieltä, että koskaan ei voi olla liian varovainen uimisen suhteen!

 Luonnonvesissäkin olen kamalan tarkka. Jatkuvasti komentelen uimaan rannan suuntaisesti, ei saa mennä liian kauas, jalkojen pitää ylettää pohjaan jne. Samalla kun vahdin omia lapsia, niin koitan vielä katsoa muidenkin lasten perään. Laskea, että on kokoajan oikea määrä päitä pinnalla. 

Äitini on supersankari! 

Äitini olikin yhtenä päivänä pelastanut yhden uimataidottoman pikkulapsen. Lapsi oli liian syvällä ja uima-apu karannut. Jotenkin onnistui pinnalla pysyä hetken, että äitini pääsi auttamaan. Muutaman sekunnin päästä olisi jo todennäköisesti uponnut, kun enää hiukan sai kasvoja pinnalla pidettyä. 

Vettä oli niin syvästi, että aikuisen jalatkaan eivät ylettäneet pohjaan. Oma vanhempi oli kaukana rannalla. Onneksi äitini sen verran osaa uida, että sai hysteerisen lapsen napattua kiinni ja pääsi vielä hänen kanssaan uimaan, vaikka lapsi oli vaikeuttanut uintia ihan valtavasti. Hyvä, ettei upottanut molempia.

Lapsen onni oli, että äitini sattui olemaan uimassa ja sopivan lähellä. 

Jos lapsi olisi uponnut, ei äitini ehkä olisi saanut häntä pelastettua. Sukeltaminen sameassa vedessä on vaikeaa, etenkin kun ei ole tottunut sukeltelija. 

Koskaan ei saisi päästää uimataidontonta kauas. Pienen lapsen paikka on aina rantavedessä, ellei aikuinen ole mukana uimassa vieressä. Ei saisi luottaa uima-apuihin! 

Toinen kauhistuttava asia on, kun ihan pienet taaperotkin ovat yksikseen rantavedessä. Vanhemmat kännykällä tai kuvaavat jostain kaukaa.. Ei, ei, ei!! Se vahinko voi tapahtua hetkessä. Itseasiassa kännykät pitäisi jättää rantakassiin tai johonkin isompiakin vahdittaessa. 


Olkaa varovaisia vedessä! 

-Kirsi /Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti