torstai 14. toukokuuta 2020

"Kotikouluilussa" tuuliajolla

Nyt kun etäopiskelu on loppunut, niin millähän sanalla tyttöjen koulunkäyntiä pitäisikään sanoa? Olkoon nyt sitten "kotikoulua". Ohjeistus muuttui täysin , nyt saan TODELLA ympäripyöreitä viestejä.. Ennen kun lapset ovat olleet sairaana, niin opettaja on antanut tehtäviä kotiin. Tämähän on nyt sama tilanne, kun ovat "sairaana" (allergian takia siis eivät voi kouluun mennä). Ohjeistus on kuitenkin ihan outoa nyt, mutta kyllä me tästäkin selvitään. Sovelletaan ja keksitään itse lisää. 

Nyt "kotikouluilun" aikana minulla on vastuu oppimisesta ja läksyjen tarkastamisesta. Iidalla yksi "ohjeista" oli, että kesään mennessä matikankirja pitäisi tehdä loppuun. Äidinkielessä tekevät tehtäviä ja testejä. Uskonnossa oli joku empatian tyylinen asia tulossa käsittelyyn.. Joo'o. No, mepäs tehdään sitten kans. Ja kai ne kuviksen ja kässätkin pitää pitää, mutta niihin ei ainakaan vielä tullut mitään ohjeistuksia. Olisinpa tykännyt, että olisi tullut selkeät listat, mitä tehdä, eikä vedota nyt etäopetuksen loppumiseen ja jättää vähän tuuliajolle Iidaa nyt. Terävä tyttö onneksi on, eli ei huolta sillä tavalla. Olisi vain ollut kiva, että olisi samassa "rytmissä" mennyt muiden kanssa. Sitä kun ei tiedä vieläkö palaa tälle keväälle kouluun.. 
 
Iida ja hänen Söpsy-kana. Söpsy on yksi harvoista syliteltävistä kanoistamme. 

Helenalle ei tänään tullut mitään tehtävää ja huomisellekkin vain muutaman minuutin homma. No, kerettiinkin tänään laittaa kanat ulkotarhaan, käydä kaksi kertaa lenkillä, tytöt kouluttivat Lilaa pihalla ja leivottiinkin. Äkkiä se päivä vilahtaa. Tytöistä on aina kivaa hoidella kanoja, etenkin kun ovat ulkotarhassa. 

Harvoin näin pitkällä lenkillä käyn tyttöjen kanssa, mutta tänään käytiin. Päivän ensimmäinen lenkki oli puolet lyhyempi. 


Tänään oli nyt sitten ensimmäinen koulupäivä Juhanilla ja "aika" kärttyisänä ja pääkipuisena tuli kotiin. Koko päivän aikana olivat saaneet kerran käydä ulkona, muuten luokassa olivat istuneet kokoajan. Ruokailukin oli 12 aikaan (kuitenkin koulumatkalle lähtee 7 aikaan), että liekö sekin tuohon pääkipuun vaikuttanut..? Meidän yläkoulussa on kamalan huono ilmanvaihto(?) ja se koteloitu home aiheuttaa herkimmille oireita edelleen. Juhani on yksi niistä herkistä, mutta oireilu ei ainakaa vielä ole pahaa eli on voinut koulussa käydä. Taitaakin olla seuraavat pari viikkoa yhtä pään särkyä, jos tällä kaavalla jatkuu.

Tuntuu täällä päin olevan lähes jokaisessa koulussa ja päiväkodissa jotain ongelmaa sisäilman kanssa. Nyt jo hiukkasen epäillyt meidän lähikouluakin, kun Iidan päänsäryt loppuivat etäopetukseen siirtymisen aikaan. 

Hyvää viikonloppua! 

-Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti