tiistai 19. toukokuuta 2020

Vuoden paras piirustuskirja? Uskon niin!

Affiliate-linkki merkitty *

    Piirretään kaiken maailman eläimiä

Kaupallinen yhteistyö: Atena Kustannus 

Kustantaja: Atena
Kirjoittanut ja kuvittanut: Chika Miyata
Pehmeäkantinen
Sivuja: 192
Julkaistu : 2020

"Piirrä kaiken maailman siivekkäät ja hännäkkäät, suomuiset ja pörröiset!

Tiesitkö, että lampaan kihara turkki syntyy spiraaliviivalla ja karhun kuono muistuttaa juomalasi? Seuraa vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita ja piirrä oma suosikkieläimesi, oli se sitten orava, norsu, kilpikonna tai riikinkukko. Kirja sopii niin innokkaille taiteilijanaluille kuin uusia ideoita hakeville piirtäjillekin. Kirjasta löytyy ohjeet yli 75 valloittavan eläimen piirtämiseen.

-Tutustu erilaisiin viivoihin ja kynänkäyttötapoihin.

-Piirrä eläimiä vaihe vaiheelta.

- Opi, miten luodaan tiheä turkki, hohtava höyhenpeite sekä raidat, pilkut ja suonut.

-Eläimiä eri tilanteissa - uusia ideoita omiin piirroksiin!

-Harjoittele, kokeile ja pian piirrät kaiken maailman eläimiä! "

            ************************

Kirjan takakansi lupailee paljon, eikä suotta! Kirjassa on hyvin selkeät ohjeet eläimien piirtämiseen ja kuinka elävöittää piirustuksia. Opastetaan kynänkäyttöä ja esitellään erilaisia kyniä. Kerrotaan miten saat alpakasta villavan näköisen jne. Eläimiä kuvataan useasta kulmasta tai asennosta. Opastettujen eläinkuvien lisäksi löytyy paljon kuvia muistakin eläimistä, mitä piirrellä (joita ei kuitenkaan yksityiskohtaisesti opasteta).

Kirjaan on ripoteltu myös paljon erilaista tietoa tietoa, esim. tieteellinen nimi, muita lajeja ja niiden eroja. Esimerkiksi kirjassa esitellään kolme eri kirahvilajia joilla on erilaiset kuvioinnit. Piirretään kaiken maailman eläimiä - kirja opastaa kuinka piirrät kirhavin ja kuinka voit tehdä siitä kuvioinnin avulla minkäkin lajin edustajan. 

Tämän kuvan piirsi 8-vuotias Iida kirjan ohjeiden mukaan. 

Kirja sopii todellakin pienille ja isoille piirtäjille. Aloittelijoille ja taitaville. Tämä kirja todellakin innostaa kaivamaan kynät esille ja harjoittelemaan omia piirustustaitoja! Tunteja ollaan tyttöjen kanssa vietetty piirrellen erilaisia eläimiä ja uutta oppien. 

Kirjaa voin suositella lämpimästi ihan kaikille!  Ja aivan erityisesti vielä kaikkille niille, jotka tykkäävät piirtää eläimiä : Tämä on ihan täydellinen teille!

Osta Piirretään kaiken maailman eläimiä - kirja täältä. 

Vink! Aivan huippu esim. lahjaksi lapselle tai nuorelle. Omalle keskimmäiselle kummitytölle ajattelin tämän lahjaksi tilata. Ja omille lapsille tämä on ollut TODELLA mieluinen. 

-Kirsi

*Teksti on julkaistu myös toisessa blogissani lähes samanlaisena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti