perjantai 29. toukokuuta 2020

Voi stipendit..

Joka kevät stipendien ja hymypatsaiden jaot nousevat aina puheenaiheeksi. Jokainen koulutyönsä hoitanut olisi stipendinsä ansainnut minun mielestä. 

Omat kokemukset stipendien jaoista ovat kyllä äärimmäisen huonoja. Vain priimusoppilaat saavat yleensä stipendin, tai ne joilla on jotain ongelmaa kotioloissa. Omien lasten myötä olen nähnyt , kun alakoulun yksi pahimmista kiusaajista ja häiriköistä sai sekä hymypatsaan että stipendin. Tai kun eräs tyttö sai kolme kertaa stipendin, hän ei edes ollut hyvä koulussa, oli kiusaaja ja häirikkö.. Mutta kotiolot ja tausta.. Tämä kaava toistuu aina täällä. 

On myös uskomatonta kuinka uskonto voi vaikuttaa siihen kuka saa stipendin tai hymypatsaan joissain kyläkouluissa. Ei tarvitse olla mukava, kiva kaveri tms. jos on oikeaa uskontoa.. Ja usko tai älä, tämä pitää paikkaansa! Ai niin, myös opettajien lapset ovat erityisen suosittuja stipendien saajia. 

Omille lapsille olen kauan sitten sanonut, että stipendejä on turha odotella meidän alakoululta, koska meillä ei ole ongelmia, lapset ovat hyviä oppilaita, mutta ei mitään superhyviä, ja vanhemmat ovat peruspulliaisia. Sen lisäksi on vielä suulas äiti, joka on saattanut joskus kantansa sanoa napakasti..

Valtaosa koululaisista on hyviä, tekevät paljon töitä ollakseen hyvä. Osa tekee armottomasti töitä päästäkseen kokeet läpi, saadakseen todistukseen numeroksi kutosen. Kyllä myös he olisivat stipendinsä ansainneet. Kehuja ja tunnustusta uurastuksestaan. On todella harmi, että nämä oppilaat aina jäävät syrjään näistä tunnustuksista. 

Meillä juhlittiin jo koulun päättymistä jäätelöllä. Helena on innostunut itse tekemään jäätelöä ja on kyllä todella paljon parempaa kuin kaupassa!

Hyvää kesälomaa koululaisille! 
Te kaikki olisitte stipendin ansainneet! 
(kertokaahan lapsille ja nuorille tällaisia terveisiä!) 

-Kirsi /Lapsellista arkea 

1 kommentti:

  1. Voi olen niin samaa mieltä! Samat saa aina, vaikka itse näen miten muutkin yrittävät ja tarvitsisivat kipeästi kannustusta.

    VastaaPoista