Matsmart

lauantai 23. toukokuuta 2020

Tyhmyydestä kärsii varvas..

Affiliate-linkki merkitty* 

Usein on pitkästi piuhaa ja liian myöhään huomaa asioiden yhteyksiä. Viime syksynä tuskailin kipeää pattia varpaan alla. Ihan kuin jokin patti olisi ollut pottuvarpaassa syvällä. Ulospäin mitään ei näkynyt kuitenkaan. Talven aikana patti ja kipu katosivat ja nyt kun lenkkeilykauden  aloitin jo syksyllä olleilla Adidaksilla, tuli muutamien lenkkien jälkeen vaiva takaisin. Ihan lattialla kävellessäkin patti tuntui kipeältä. Mietin, miksi taas? Kunnes hokasin sen johtuvan lenkkareista. 

Miksi ihmeessä en heti hoksannut, että vika on kengissä? Jo syksyllä? 

Helenalla oli jalka kasvanut talven aikana ja uudet lenkkarit tarvitsi. Esiteinille, kun on tuo merkki tärkeä kriteeri, niin tilattiin Niken lenkkarit. Hienot on, mutta ei varmaan oikein lenkkeilyyn sopivat. Kengät on hirveän kovat pohjasta ja pidemmillä lenkeillä tulee jalkapohjat kipeäksi. Tai kantapäät. 

Urheilujalkineistakaan kaikki ei sovellu urheiluun?

Paljasjalkakengistä puhutaan paljon. Pitäisi varmaan päästä ihan ajatuksen kanssa sovittelemaan. Onko sulla kokemusta paljasjalkakengistä? Kannattaako sellaiset ostaa? Adidakset nyt kuitenkin lähti hävitykseen ja uudet kengät tilasin itselle jo aikaa sitten. Helenalle pitäisi kuitenkin vielä ostaa lenkkeilyyn sopivat kengät. 

Sanotaan, että paljasjalkakengät ovat mukavat, taipuisat ja kevyet. Paljasjalkakengissä jalka pääsee liikkumaan luonnollisesti. Niissä on leveämpi kärki, mikä sallii jalalle ja varpaille luonnollisen asennon. Monestihan nuo peruskengät ovatkin todella kapeita kärjestä, varpaat mutkalla saa olla. 

Kesäisin meillä kuljetaan toki paljon avojaloin pihalla, mikä onkin jaloille hyväksi. Lenkkeilyssä kengät ja jalat joutuvat kovimmalle koetukselle, joten todellakin pitäisi panostaa nyt lenkkareihin. Iidalla ja Katariinalla on aikalaillaan peruslenkkarit, todella kevyet ja pehmeät. Tyttöjen mielestä kivat jalassa. 

Feet, Evo+ kengät ovat aivan mahtavat lenkkeilyyn. 

Ehkäpä ostan seuraavaksi paljasjalkakengät kokeiluun itselle, mutta nyt tilasin *Evo+ - juoksukengät joista olen todella tykännyt! Toki avojaloin on aina mukavinta kulkea, mutta lenkillä kengät ovat todella mukavat. Usein kovalla alustalla lenkkeillessä minulla tulee sääret kipeäksi, mutta näillä Evoilla ei ole tullut. 

Hirveän vaikeaa on näköjään ostaa kunnolliset kengätkin. Paljon on tarjontaa ja suosituksia monenlaisia. Eikä edes tuollainen urheilumerkki takaa sopivuutta urheiluun. Melkoinen on tämä kenkäviidakkokin,niin monenlaista tekijää pitää ottaa huomioon. 

-Kirsi 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti