lauantai 11. tammikuuta 2020

Maailman parasta Mamman marjapiirasta (ohje)

 Leivottiin marjapiirakkaa ja kokeiltiin Hellapoliisin Pikkukokki keittiössä-kirjan ohjetta. Tästä tuli uusi suosikki! Kaksi vuoallista tehtiin ja oli kyllä niin hyvää , saatoinpa käydä vielä yöllä piirakan loppuja syömässä "salaa". 🙈

             Kuva: Kirsi / Lapsellista arkea

Ehdottomasti maailman paras Mamman marjapiiraan ohje. Tästä on monenlaista versiota tullut vastaan, mutta nyt löytyi se paras. Jaan ohjeen teillekin. 

Ohje on  siis Hellapoliisin Pikkukokki keittiössä - kirjasta peräisin. Kirjasta onkin juttua aiemmin.


Ainekset:
150g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Pinnalle:
5dl marjoja (mustikoita, vadelmia, mustaherukoita, puolukoita, karpaloita tai muita marjoja)
200g kermaviiliä
1muna
1tl vaniljasokeria
1/2dl sokeria

1. Mittaa voi ja sokeri kulhoon.
2. Vatkaa seos vaahdoksi.
3. Lisää muna ja vatkaa.
4. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahdon joukkoon.
5. Painele taikina halkaisijaltaan 24cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhoja apuna käyttäen.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
7. Ripottele pinnalle marjat.
8. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri.
9. Kaada seos marjojen päälle vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.


Tätä voi muokkailla korvaamalla osan jauhoista hiutaleilla, leseillä tai grahamjauhoilla, me tehtiin ihan vehnäjauhoihin.

Päälliseen voi myös käyttää kermaviilin sijasta maustettua tai maustamatonta rahkaa tai tuorejuustoa. Me laitettiin kermaviiliä, mutta saatanpa joskus kokeilla rahkaa tai tuorejuustoakin.

Vuoatkaan ei nyt justiinsa olleet 24cm kumpikaan, mutta ei lopputulokseen vaikuttanut pieni heitto 😊


-Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti