tiistai 14. tammikuuta 2020

Tulossa esittelyyn varainhankintaa



Usein lasten harrastuksiin ja kouluihin kerätään rahaa myyjäisillä. Vaikka tykkään leipoa niin, inhoan leipomista myyjäisiin.

Ajattelen aina että tuotteiden pitäisi olla täydellisiä ja tällaiselta kotileipurilta harvoin tulee täydellisiä leipomuksia. Pelkään myös että siellä on hius tai koirankarvan seassa 🙈. Tai ettei leipomukseni mene kaupaksi, tai ne maistuukin pahalle, tai on raakoja sisältä tai jotain.. 

On hirveän työlästä ja aikaakin vievää leipoa usean lapsen harrastuksiin ja kouluihin. Eikä yksi kakku, piirakka tai kääretorttu paljon kassaa kartuta, eli pitää leipoa useampia... Ja usein. Sitten mietit riittääkö neljä piirakkaa, vai pitääkö vielä aamulla herätä leipomaan jotain.. 

Tykkään paljon muista varainhankinta keinoista. Lapset ovat joskus myyneet joulukalentereita, vuosikalentereita,  Moshon tuotteita ja arpoja ainakin. Kioskitoiminnalla pelien yhteydessä ja erilaisissa tapahtumissa esimerkiksi makkaraa myymällä ovat myös kartuttaneet kassaa. 

Vasta mietin varainhankintaa ja etsin tietoa netistä. Sitä oli ihan liikaa 🙈. Tuli sellainen informaatioähky ja valinnanvaikeus. Ja pitäis tietenkin kehitellä jotain kampanjaa, jotta lapset voivat kerätä rahaa turnauksiin, peliasuihin luokkaretkiin ym.

Siksipä ajattelin tehdä postauksia yrityksistä, varainhankinnasta, katteista, tuotteista, riskeistä yms. Kannatta pysyä kuulolla 😉 

Kirsi/lapsellista arkea 

1 kommentti: