keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Muovipussiarmeijan hyökkäys

Käyn lähes päivittäin sotaa muovipussien kanssa, tai niiden armeijaa vastaan. Niitä kun tulee kaikkialta ja vielä ostan niitä itsekkin ostoksia varten. Laatikon kun avaa niin varmasti kasa hyökkää kimppuun tai menee kiskojen väliin jumiin..

Miten se voikin olla niin vaikeaa ottaa ne kestokassit kauppaan mukaan?  Laskeskelin että säästäisin noin 100 euroa vuodessa, jos käyttäisin kestokasseja. Yllättävän iso summa!

Säästön lisäksi olisi paljon ekologisempaa käyttää kestokasseja. Ekologisuuteen kuitenki pyrin aina kohtuudella. Ja oikeasti kestokassi olis hyvä ekoteko ja helppo, mutta kun.. Ne unohtuu aina kotiin tai autoon.

Säästön lisäksi pääsisin siitä että ne muovipussit tursuaa ja pursuaa laatikoiden taakse, laatikon ja laatikoston väliin jumiin, sekä laatikosta ulospäin näkyy pussin nurkkaa, argh! Ja kun ne survotaan mihin laatikkoon tahansa. Laatikon kuin laatikon avatessa muovipussiarmeija hyökkää kimppuun..

Olen opetellut viikkaamaan muovipussit, ja leipäpussit, jotka meillä nyös käytetään aina uudelleen esim. eväspussina. Muu perhe ei viikkaa, vaan tukkii ne johonkin laatikkoon. Sieltä sitten ärsyyntyneenä ne otan pois ja viikkaan, tai viikkaan kun ne tekee iskunsa ja hyökkää kimppuun. Tätä ongelmaa ei olis, jos muistaisin ottaa ne kestokassit mukaan. Tai tarpeeksi monta kestokassit.

Muutama tuttava on aina, sanonut etteivät osaa viikata pusseja ja pitäis opetella. Laitanpa kuvat vaihe vaiheelta, jos joku muukin haluaa opetella. (Tosin ei helpota muovipussikaaosta, jos muut tukkii ne miten sattuun.)

Silittele ja levittele muovipussi auki. 

Taita 1/4 muovipussista päälle
Taita uudelleen
Taita uudelleen, nyt koko nippu on 1/4 levyinen aloitukseen verrattuna. 
Taita nurkka. 
Taita uudelleen, säilytä kolmion muoto kokoajan. 
Kun olet taitellut ylös asti niin jätä sangat vapaaksi vielä.
Kolmion reuna on auki, kauempi sangoista katsottuna. 

Työnnä sangat aukkoon ja saat näppärän paketin muovipussista. 

Ekologisuuden kannalta myös kestopussi hedelmille ja vihanneksille olisi hyvä. Pitkään onkin ollut ajatuksena ommella niitä, mutta ei tässä arjen kiireessä ole ollut aikaa (muka).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti