sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Sunnuntaina lepopäivä?

Sunnuntai oli kyllä viikon vauhdikkain päivä. Tytöillä oli joku kokkausvimma. 8-vuotias aamulla kokeili munakokkelin tekoa Hellapoliisin Pikkukokki keittiössä - kirjan ohjeella. Hyvää oli!

Treeneihin piti viedä yksi, toinen samalla reissulla kaverille kylään ja kahden pienimmän kanssa käytiin ostoksilla. Puoltatoistatuntia ei ruokakauppaan saatu menemään, niin loppuaika katsottiin harkkoja. 

Treenien jälkeen haettiin esikoinen kaveriltaan ja sieltä mummulan kautta kotiin. Yksi lapsista oli ollut mummulassa yötä ja nopsaan napattiin tyttö kyytiin. 
Onneksi oli isäntä lämmittänyt eilisen jauhelihakeiton ja saatiin tulla suoraan pöytään. 

Ja sitten taas alkoi tytöillä kokkaaminen. Ensin 8-vuotias teki Toskapiirakan, edelleen Hellapoliisin Pikkukokki keittiössä - kirjasta resepti. Pienemmät lapsista vierasti mantelilastujen makua, mutta kyllä se vaan on hyvää piirakkaa, tykkään. Eikä haitannut makua ollenkaan, että unohtui pari lusikallista maitoakin taikinasta 🤭 

Sen jälkeen 11-vuotias teki kaksi pellillistä pannaria ja lopuksi mansikkarahkaa. (Pannarin ohjeen jaan myöhemmin) 

Iltapalalla syötiin pannaria, kermavaahtoa ja mansikkasosetta. Mansikkasoseen tein kesällä itse ns. mehumansikoista. Kaupat myyvät usein vähän pehmenneitä mansikoita edullisemmin ja ne on loistavia soseeseen. Soseeseen laitan aina ripauksen sokeria valmistusvaiheessa. Sose ei säily kauaa jääkaapissa, vaan vaatii pakastuksen, mutta maku on mielestäni parempi kuin keitetyissä hilloissa.

Vaikka lapset aika omatoimisesti leipovat ja aika hyvin siivoavat sotkunsakkin, on se silti työlästä hommaa äidillekkin. 🙈 

Mount Everestiä muistuttanut pyykkivuorikin on parin koneellisen verran  madaltunut päivän aikana. 💪



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti