keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Aakkosjumppaa ja tipuja (etäopetus päivä 12)

Taas on yksi kotoilupäivä takana. Etäopetus päivä mennä hujahti vauhdilla, parikin liikuntatuntia pidettiin, Helenalla oli kuntotesti ja netistä jumppavideo lämmittelyyn. Iidalla oli hauska Aakkosjumppa youtubesta. Jumpassa siis toistettiin oman nimen mukaisia liikkeitä esim. 8 kertaa / kirjain. Kun tekee kaikki omien etunimien kaikki kirjaimet ja sukunimenkin, niin jo todella hyvästi sai liikuntaa.

Lempi on innokas jumppaaja ja aina jumppamaton levittää lattialle. 

Lempi varsinkin on innokas ulkoilemaan, tänäänkin pari kertaa ulkoiltiin ja lenkkeiltiin. Vaikka paljon ei puhu, niin ulos osaa tahtoa ja sisälle ei suostuisi millään lähtemään. Puhumisesta tulikin mieleen, kun olen monta päivää miettinyt ja ihmetellyt kila-sanaa. Mihinkään en ole osannut sitä yhdistää ja toinen on selvästi ollut harmissaan, kun en ymmärrä. Äsken sitten hoksasin, että sehän on kirja. Tyhmä äiti, kun en heti ole tajunnut, vaikka toinen on niin innokas kirjojen kuuntelija ja  katselelija. 

Katariinan tekemä tipu, ei vois enää yksinkertaisempaa askartelua paljon olla. 

Tarvikkeet: 
Kynä ja sakset
Tyhjä vessapaperirulla
Keltaista ja oranssia paperia
Punaista kartonkia
Liimaa


Vessapaperirulla päällystettiin  keltaisesta paperista leikatulla rullan korkuisella suikaleella. Punaisesta kartongista leikattiin heltta ja harja (harjan leveys saa olla pikkuisen reilumpi kuin rullan halkaisija) , oranssista paperista leikattiin neliö, josta taitettiin  aukeava nokka. Harja upotettiin paperirullaan leikattuihin loveihin, niin pysyy kivasti pystyssä. 
Silmät piirrettiin lopuksi. 

Jalathan tuolle olisi toki voinut vielä tehdä, mutta oranssia kartonkia ei meiltä löytynyt. 

Paperirullan voisi myös maalata, mutta maalitilaus ei ole vielä tullut ja nyt Iidalla oli koulussa askartelua, niin Katariinan laitoin tekemään tipun.
Paperirullan voi myös korvata keltaisella kartongilla, josta saa tarpeeksi jämäkän rullan tehtyä.

Joko pääsiäisaskartelut on aloitettu?

-Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti