lauantai 25. huhtikuuta 2020

Uusi äitiyspakkaus, hitti vai huti?

Kuva : Kela/Veikko Somerpuro

Äitiyspakkaus puhuttaa aina. Tietenkään koskaan kaikki eivät siitä tykkää, makuja kun on niin monenlaisia. Itse olen ottanut äitiyspakkayksen 3 kertaa ja aina on joku vaate jäänyt kokonaan käyttämättä. 

Aijempiin pakkauksiin verrattuna nyt on panostettu enemmän laatuun kuulemma, mikä toivottavasti näkyy myös käyttäjillä. Oma kokemus pakkausten laaduista  (vuosilta 2005, 2011 ja 2018) ei ole ollut mitenkään erityisen hyvä. Housujen lahkeiden mitoissa on saattanut olla pituuseroa jopa 5cm, saumoja on ollut auki jne. Kuumemittarikin näytti ihan mitä sattuun. Viimeisimmässä pakkauksessa osa housuista oli aivan liian kapeita vyötäröltä, jotta olisi voinut käyttää. Jotkut vaatteet olen hylännyt käytöstä ihan värin perusteella. En osannut laittaa tytölle tummansinistä haalaria jne. 

Useamman lapsen perheessä myös tuntuu turhalta, kun on aina se peitto ja pussilakana, villapuku, vanupuku ja toppahaalari tumppuineen. Vasta nakkasin kierrätyskeskukseen menemään monia pareja tumppuja ja tossuja ja muita. Osan laitoin varastoon odottamaan, jos joskus tarvetta... Toppahaalarikin tahtoo jäädä käyttämättä meillä, kun ennemmin tulee laitettua haalari, jossa on hyvät ominaisuukset ulkoleikkeihin.. 

Paketinhan saa toki rahaakin, mutta sillä summalla ei läheskään noin kattavaa settiä saa ostettua. 


Äitiyspakkauksen kohdalla olen usein miettinyt, miksi kotimaisuusaste on niin huono? Jos vaatteet olisivat kotimaisia, niin raha (palkat ym) jäis tänne kiertoon. Työllisyyteenkin vaikuttaisi. Uskoisin monien olevan valmiita tinkimään vaatteiden määrästä, kun saisi kotimaista ja laadukasta. Vai onko määrä kuitenkin tärkeämpää? 

Lempin paketin kirja ja torkkupeitto ovat olleet kovassa käytössä. 


Tässä paketissa minun silmää miellyttää eniten tuo torkkupeitto, tykkään! Ja makuupussikin on kiva ja tuo laatikko on nätti. Harmillista, että kestovaipat ovat jääneet pois pakkauksista. Ja ei, en ole raskaana. En ole tilanteessa, jossa valita paketti vai raha. Kuitenkin minua aina kiinnostaa nämä pakettien sisällöt ja mietin ottaisinko, jos olisin siinä tilanteessa. Äitiyspakkausta on vaan aina niin ihana hipistelläkin jo...

Mutta ottaisinko paketin? En usko. Tai ehkä, jos tietäisin pojan olevan tulossa. Tytöille olen tykännyt pukea kirkkaita ja tyttömäisiä vaatteita, Juhanille aikoinaan selvästi poikamaisia. En ole mikään unisex-tyyppi vauvanvaatteiden kohdalla. Ja varmaan vaikuttaa sekin, että meillä on paljon paketeista kertynyttä vaatetta, joista parhaat on säästetty seuraavaa odottamaan. Kokonaisuutena ihan kiva, mutta ei mun makuun.


Mitä sinä tykkäät tästä paketista?

-Kirsi /Lapsellista arkea 

4 kommenttia:

  1. Hitti. Se on aina hitti, jos vaihtoehto on 'ei mitään'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan vaihtoehtona toki raha, mutta eihän se suuri summa ole. Itsessään äitiyspakkaus on hitti, aina vain ei värimaailma miellyttää.

      Poista
  2. Ai että. Äitiyspakkaus<3 se on aina ihana aihe... itse olen ottanut kaikille kolmelle lapselle pakkauksen ja jos nyt olisin tilanteessa että pitäisi valita, valitsisin pakkauksen:)

    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista