torstai 30. huhtikuuta 2020

Meidän vappu (+ askartelu ohje)

Meillä vappu ei suuremmin eroa normaalista päivästä. En laita yo-lakkia päähän, ei käydä piknikillä, ei skumppaa tai brunsseja. Vappu on lähes yksi päivä muiden joukossa. Tuskin tulee edes grillailtua.

Toki lasten takia on jotain vappua. On serpentiinejä ja ilmapalloja. On tehty ämpärillinen simaa. Ja leivottu tuntikausia munkkeja. Jos sää sallii, niin käydään lenkillä ja tytöt saavat koristella pyörät vappuasuihin, eli ilmapalloja ja serpentiinejä roikkumaan. Vapun ruokatarjoilua en ole edes miettinyt. Hienoja foliopalloja en ruukkaa ostaa. Tavallisia ilmapallojakin ostan vain harvoin, koska koira niitä pelkää hirveästi. Lila meni kerran pentuna sellaisesta haukkaamaan ja sen jälkeen ei ole voinut ilmapalloja sietää. Tytöille aina sanotaankin, että pallot pitäisi pitää omassa huoneessa, mutta harvoinpa ne siellä pysyy. 

Kuva:Kirsi / lapsellista arkea 
Munkit eivät ole kedon kauneimpia, mutta sitäkin isompia. Yhdellä tulee jo maha ihan täyteen.

Munkkeja tulee yleensä tehtyä vain kerran vuodessa. Me tehdään munkit tavalliseen pullataikinaan, tänään tehtiin 2litran annos. Helena oli pääleipurina, Katariina leipoi myös jonkin aikaa. Iida vastasi sokeroinnista ja hänelle tyypilliseen tapaan sokeria ei säästelty. Minä olin paistajan roolissa. Paistaminen öljyssä on aikaa vievää, siksi ei kai useammin tule munkkeja tehtyäkään. 


Iidalla oli yhtenä päivänä vappunaamarin askartelua kouluhommana. Ehdotin karhua ja tytöt onneksi innostuivat asiasta. Lempikin liimaili minun avustuksella oman naamarinsa kasaan. Tahtoo välillä tarvikkeet olla vähän, mutta tiesin ruskeaa kartonkia olevan vielä jäljellä. 

Kuva: Kirsi /Lapsellista arkea 

Kuva:Kirsi /Lapsellista arkea 
Tällaisista osista naamari kasattiin. 

Naamariin tarvitset :
kartonkia
liimaa
kynän 
tikun
teippiä
(koristeita esim. kruunua varten) 
Tikun sijaan voi myös käyttää kuminauhaa

Piirsin mallit lautasta (pää) ja mukia apuna käyttäen. Mukin yläosasta korvan ruskea osa ja alaosasta kuono ja vaaleanpunaiset osat. 
Tikku laitettiin teipillä kiinni. 
Lempin omaan laitettiin tikun sijaan pilli, jotta ei tekisi kaatuessa vahinkoa. 

Kuva: Kirsi /Lapsellista arkea 


Kuva: Kirsi /Lapsellista arkea 
Katariinan karhu, vaikka näyttää ettei silmät ole kohdillaan, niin huono kuvakulma minulla.

Kuva:Kirsi /Lapsellista arkea 
Iidan karhu, taas huono kuvakulma.



Etäopetuksesta ei oikein ole mitään sanottavaa, homma toimii hienosti ja tehtävät ovat sujuneet kaikilla hyvin. Itsekin opin yhtenä päivänä jotain uutta. Iidan (2.luokalla) äikänkirjassa piti kaloja listata (kotimaiset/ulkomaiset) ja en tiennyt yhtää, että piikkikaloja on Suomessa. En koskaan mistään piikkikaloista ollut kuullutkaan, mutta nytpähän tiedetään ja opettaja vinkkasi vielä missä voidaan niitä nähdä. Kesällä mennään siis merenrantaan kaloja bongailemaan! 

Miten teillä vietetään vappua?

Hyvää vappua kaikille!

-Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti