torstai 9. huhtikuuta 2020

Verenpaine hipoi jo pilviä, etäopetuspäivä 18

Tänään meinasi jo verenpaine nousta minulla totaalisesti, eikä suinkaan lasten takia, vaan opettajan. Hirveä lista ja litania tuli kuinka pitää tsempata, tukea jne. Pitkästi kaikenmaailman muutakin liirum laarumia.. Kyllä, sitä teenkin ja mielelläni, mutta kun pitäisi alkaa käymään läpi Helenan tehtävät ennen palautusta ja korjauttaa ne.. Opettajanhan se pitäisi opettaa ja tarkastaa tehtävät. Katsoa missä voisi tarvita tukea ja kuinka on oppinut asiat nyt etäopetuksessa. Miksi ihmeessä minun pitäisi ne tarkastaa ja korjauttaa ennen opettajalle palauttamista? Millä ajalla? Ei enää ison oppilaan tehtäviä vilkaisemalla tarkisteta, vaan asiaan pitää jo vähän paneutuakkin.

Opetusvelvollisuus kun on opettajilla, niin miksi ihmeessä minun pitäisi huolehtia opetus, tarkistaminen ja tehtävien korjauttaminen? Mitä se opettaja tekee palkkansa eteen? Laittaa listan tehtävistä ja puhuu puoli tuntia teamsissa oppilaiden kanssa? Ja siis kyllähän minä autan ja neuvon mielelläni, mutta kun ei aina ole aikaa panostaa tehtäviin just sillä hetkellä. Tehtävät pitää kuitenkin määräaikaan mennessä palauttaa. Ei meillä lapset saa aktiivista opetusta, jos uusi asia on ja siinä apua tarvitsee, niin minä sen opetan. 

Eilen viimeksi Helenan matikan tehtävissä neuvoin, mutta vain niissä, joissa apua kysyi. Jos historian tehtävistä kysyisi jotain, niin kyllä minun pitäisi lukea kappale, etten ihan mitä sattuun sanoisi. Mitä ihmettä ajattelee opettaja, kun on sysäämässä työnsä vanhemmille? Kuitenkin meilläkin on muita lapsia ja muutakin puuhaa päivän aikana. Millä ajalla pitäisi keretä useita sivuja tarkastaa tehtäviä? Minua niin tympäsi, että vastasin voivani tehtävät käydä läpi, mutta kerkeän vasta yöllä sen tehdä. Kysyin myös onko jotain ongelmaa ollut Helenan kohdalla, mutta mitään ei ole vastannut..

Juhanin kohdallakaan ei minkäänlaista opetusta ole. Lista tehtävistä tulee ja toisinaan palautetta tehtävistä. Ne fysiikanlaskut saatiin ilmeisesti tehtyä oikein, kun merkintä oli poistunut. Tässäkin vastuu sysätään vanhemmille, mitään apua ei opettaja tarjonnut. Varmaan olisi apua saanut, jos olisi kysynyt.. Ehkä...

Iidalla on välillä niin ihania tehtäviä koulusta. Tänään oli satukalan piirtäminen ja innostuttiin koko porukka piirtelemään. 
Iidan satukala

Tänään tein pitkästä aikaa perhepihvin. Tämän opin joskus aikoinaan, kun olin eräässä perheessä töissä. Perhepihvi on pellillisen kokoinen pihvi, josta leikataan palasia. Nopeampaa tehdä kuin monta pellillistä pieniä pihvejä. 

Aina olen vastustanut kaikenmaailman Netflixeja yms, mutta tänään sorruin tilaamaan Netflixin. Juhanilla tuntui tulevan aika niin pitkäksi ja tylsää olevan. Ja pitkään jo vinkunut sitä, kun jotain tiettyjä elokuvia haluaa katsoa sieltä. Tosin, jos ei kouluhommia tee kunnialla, niin voi olla hyvin lyhyt tilaus..

Uh. Onneksi on muutama päivä nyt koulusta vapaata!

-Kirsi /Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti