maanantai 6. huhtikuuta 2020

etäopetuspäivä 15 ja viikonlopun kuulumiset

Huoh! Onneksi se on jo ilta. Tänään(kin) on ollut niin vauhdikas päivä, että ihan on jo jalatkin kipeänä. Iidan ja Helenan kouluhommat meni taas helposti. Vähän Helenaa piti matikassa auttaa, mutta aika helppo päivä läksyjen suhteen. 

Juhanin fysiikan tehtävät tuotti jo enemmän vaivaa ja piti tosissaan tutustua aiheeseen.. Joo'o, ei ihan arkipäiväisessä elämässä tule mietittyä kappaleiden voimaa nousuissa, jouleja tai kilowatteja... No, ehkä saatiin tehtävät oikein, vielä odotetaan jännityksellä hyväksyykö opettaja tehtäviä vai ei. Omilta kouluajoilta en muista mitään tuollaisia, varmaan olen nukkunut ne tunnit..

Viikonlopun ja tämän päivän puuhasteluja voi kuvata yhdellä sanalla KEPPIHEVOSET. Niille on nyt tallia rakennettu leikkimökkiin, suitsia, päitsiä ja riimuja tehty urakalla. Tulipahan nepparit ja konekkin kunnolla käyttöön ja samalla ylimääräiset kanttinauhat tulevat käytettyä. 

Iidan ja Helenan hevoset uusissa päitsissä. Kanttinauhasta tehty ja muovineppareilla kasattu. 

Pihalle on taas viritelty laitumia ja esteitä on pitkin poikin. Kiva, että touhuavat ulkona, eivätkä ole kokoajan vaatimassa jotain. Viikonloppuna eivät paljon sisällä olleetkaan, hyvä että syömässä malttoivat käydä. Useamman kerran päivässä on käyty lenkilläkin ja hevoset tietenkin mukana. Välillä minunkin on pitänyt ratsastaa tai talutella hevosia. 

Trukkilavasta tehtiin karsinat. Lava halkaistiin kahteen osaan. Kuivemmilla ilmoilla saavat maalata tallin ja karsinat. 
Ensimmäisiä päitsiä, tämän jälkeen hoksasivat laittaa nauhojen päät piiloon alapuolelle. 

Muutamia tehtyjä. Ovatpahan olleet hetken hiljaa ja mitään kummempia vaatimatta. Samalla turhat kanttinauhat pääsivät käyttöön. 

Katariinalla on tallissa oma puoli ja oma naulakko. 

Iidan ja Helenan hevosten karsinat. Tällä puolella trukkilavan puolikas on korkeampi. 


Ihan hirveästi en jaksanut nähdä vaivaa tallihommissa, rakennustarvikkeitakaan ei oikein ollut. Onneksi tytöt kelpuuttivat ehdotuksen trukkilavasta. Naulakot kävin tänään illalla porakoneella laittamassa vielä kiinni, kun en päivällä muistanut ja jaksanut. Kuulemma huomenna pitäisi jatkaa tallin tekemistä.. Jippii!! 


Iltaruokaa miettiessä menin jo helpomman kaavan mukaan, eli makaronia ja makkaraa + kurkkua ja tomaattia. Yhtään ei innostanut enää mikään isompi kokkailu. Huomenna ajattelin illalla paistaa tänään tehdyn makaronilaatikon ja päivällä tehdä uunilohta ja perunamuusia.. 

Päivät tuntuvat kyllä todella täysiltä, vaikka kaikki se kodin ulkopuolinen toiminta puuttuukin. Tai, ehkä ne päivät onkin sen takia niin täynnä toimintaa? Aamukahvin jälkeen ohjelmassa oli aamupala, siivous, läksyt, ruuan laitto, ulos, ruokailu, siivous, pyykit koneeseen, läksyt, pyykin limppaus, pyykit kuivumaan, ulos, imurointi, leivontaa, ruokaa, ulos, iltapala, iltatoimet, iltasatu... Ja joka välissä Lempin perässä pitää säntäillä, kun menee kokoajan johonkin päin.. Jos vielä laittais pyykit kaappiin ja alkais nukkua.. 

-Kirsi /Lapsellista arkea 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti