keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Pottutaidetta ja etäopetuspäivä 20

Kouluhommat sujui taas yllättävän hyvin, todella vähän tarvitsi puuttua tehtävien tekemisiin oikeastaan, siksipä jo aamupäivällä oli aikaa pottutaiteiluun. Kivasti oli taas Iidalla tehtäviä ulkona esim. kässässä oli pesän rakentaminen lelulle ulos ja iltapäivällä olikin ulkona kouluhommissa. Mukavia laulu- ja jumppavideoita Iidan opettaja oli löytänyt taas katsottavaksi. Iidalla onneksi on vähän tietokoneella tai puhelimella tehtäviä, mutta satunnaisesti ne on kivoja.

Katariinalla on nyt pari päivää ollut pyöräilyn opettelemista. Aijemmin, siis viime kesänä, ajoi ihan pienellä pyörällä ilman apurenkaita, mutta rohkeus ei riittänyt isomman pyörän selkään. Nyt on innokkaana harjoitellut isommalla pyörällä ja alkaa jo sujua aika hyvin. Isolle tielle en vielä ole mukaan ottamassa, mutta hiekkatiellä käytiin jo pätkä. Katariinalla motivaattorina pyöräilyyn toimii lenkille mukaan pääsy. Yleensä Katariinakin on kyllä mukana, mutta ne lenkit ovat sitten aika lyhyitä ja hidastempoisia. Tänään lenkillä oli ensin vain Iida pyörällä ja Lempi vaunuissa, niin sain "kunnon" lenkin tehtyä. Matkahan ei edelleenkään ole pitkä, mutta vähän rivakammin pystyin hölkkäämään tällä kokoonpanolla. 

Lenkkeily, siis kunnon hikilenkki, antaa kivasti energiaa!

Varmasti teissä lukijoissa on hyvän kunnon omaavia , mutta niille joilla kunto on ihan nollassa suosittelen lämpimästi liikuntaa.. Pieni lenkki, muutama lihaskuntoliike on jo hyvä alku. Vähän kerrallaan enemmän ja kunto nousee. Samalla saa tuuletella päivän tapahtumia ja päästellä höyryjä ulos. Sanoinkin yhdelle kaverilleni, että tämän kotoilun ansiosta minun kuntoni kasvaa kohisten. Jopa käsipainot ovat tulleet käyttöön. Ja on kyllä ollut mukava huomata kuinka se kunto kasvaa! 

Joskus lapsena muistan tehneeni perunoista leimasimia, mutta koskaan en ole omille lapsille sitä mahdollisuutta suonut. Tänään perunoita kuoriessa oli useampia osittain vihreitä perunoita ja annoin lapsille perunat askarteluun. Juhaninkin kävi oman leimasimensa tekemässä, mutta tyypillisesti teinin leimasin ei nyt ihan niitä fiksuimpia ollut.. 
Mutta oli tosi kiva, kuinka innostuivat hommasta ja saivat hienoja papereita tuleviin askarteluihin tehtyä. 

Iida kaiversi monenlaisia kuvioita ja teki kohohuvioitakin. 
Nyt pitää tilata kyllä lisää askartelu maaleja, enemmän värejä. Osa väreistä oli loppunut ja punainen jäi tulematta. 

Usein tulee askartelusta tehtyä hirveän vaikeaa ja vaivalloista. Netti pursuaa mitä hienoimpia ohjeita, kuvia ja ideoita.. Joskus on kiva (ja helppoa!) antaa mahdollisuus ja idea helppoonkin askarteluun. Sotkuahan tästä toki tuli, perunaa oli ympäri pöytää ja pöydän alla, mutta todella simppeliä ja mukavaa hommaa. Ihan pienelle ei toki puukko sovi työkaluksi, mutta perunaa voi kaivertaa vaikka lusikalla, sukkapuikolla tai muovailuvahaan tarkoitetuilla "työkaluilla".

Tarvikkeet pottutaiteiluun : 

Raakoja perunoita 
Askartelumaalia
Paperia/kartonkia
Kaiverrukseen ja nuotoiluun sopivia välineitä (puukko yms.) 

- Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti