torstai 16. huhtikuuta 2020

Hermot koetuksella, etäopetuspäivä 21

Affiliate-linkki merkitty *
Pitkäkin pinna voi olla toisinaan koetuksella.. Tänään oli kyllä sellainen koulupäivä Iidan kanssa, että ei pitkään aikaan. Yksi tehtävä oli hankala ja sen seurauksena koko päivä meni ihan pilalle. Matikan tehtäviinkin kului normaalin 20 minuutin sijasta melkein kaksi tuntia. Joka ainoasta asiasta piti vängätä vastaan, ulista, volista, vinkua ja vonkua. Siinä kyllä TODELLAKIN kysyttiin pitkää pinnaa minulta, huoh! Ja kun kyse ei edes ollut siitä, että ei osaisi. Äikän tehtävä oli väärin ja kun yritin kertoa miksi ja miten se tulisi korjata, niin tänään vaan viestiä ei haluttu ottaa vastaan reippaasti. Lopulta toki osasi tehtävän korjata hienosti. Mutta uuvuttava tunti siinä käytiin kädenvääntöä, että mielipide ei ole tosiasia, vaikka esittäjän mielestä se on totta.

Joskus ei vaan tiedä miten päin sitä itse olisi, kun lapsi on "hankalalla" tuulella.. Mutta kukapa sitä aina jaksaisi hyvällä tuulella olla? Ja kotona ne harmitukset kuohuu pintaan tehtävissä ihan erilailla kuin koulussa. Luonnetta meidän lapsilta löytyy, voitais vaikka muille sitä jakaa... 

Illalla sitten onneksi olikin reippaammalla mielellä. Iidan kanssa tänään tehtiin Nachopeltiä iltaruuaksi. Ohjeen peltiin löydät tästä. Helppoa ja nopeaa. Vaihtelua meidän tavallisiin peruskotiruokiin. Joskus olen valitellut, että meillä on niin nirsoa väkeä ja tästäkäänhän ei tietenkään kaikki tykänneet. Mistäpä ne tykkäis? Mutta Juhani on pitkään pyytänyt ruuaksi jotain tällaista ja nyt vihdoin kehittelin ohjeen. 
Oli kyllä hyvää, kuvan meinasin unohtaa ottaa :) 

Iida innostui apukokiksi tänään. 

Kuviksessa työnä oli sanomalehtikissa. Kiva idea ja hienon kissan sai tehtyä kiukutteluista huolimatta.. Tässäkin todella helppo työ, eikä tarvikkeitakaan vaadita juurikaan. Puikkoliima olisi kyllä toimineet tässä paremmin, mutta se nyt oli hukassa. Askartelu liimalla tahtoi vähän kupruilla, mutta ihan hyvä tuli kuitenkin. 


Tarvikkeina : Sakset, paperia, liimaa, kyniä ja sanomalehti. Näyttävä ja yksinkertainen työ ei aina kummosia välineitä tarvitse. 

Iltasatukirjana meillä on menossa Mauri Kunnaan Seitsemän koiraveljestä. Tätä ei olekkaan pitkään aikaan luettu. Tämä kirja on ollut meillä todella suosittu ja tässä riittää luettavaa. Kannattaa tutustua! Kirjan löydät esim. *täältä.

Nyt pitää alkaa latailemaan akkuja huomiseen. Toivottavasti huomenna olisi helpompi päivä koulutehtävien suhteen. Jos tänään olis kiukuteltu parin viikon edestä?

-Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti