torstai 2. huhtikuuta 2020

Taloja ja tehtäviä (13. etäopetuspäivä)

Jotain väsymystä lie ilmassa, kun ei tahtonut Iida jaksaa keskittyä tehtäviin ollenkaan. Helenalla oli poikkeuksellisen paljon tehtäviä ja päivä menikin niitä tehdessä. Tokikaan kaikkia ei olisi ollut pakko palauttaa tänään, mutta ei ollut halunnut jättää roikkumaan. Iidan käsityön projektina oli pääsiäiskoriste, jonka valmistuksella ei ollut kiirettä, vaan aikaa oli pari päivää toteuttaa. Iida innostui tekemään toisenkin purkin rairuohoille. 


Iidan talo

Tarvikkeet: 
Maitopurkki
Kartonkia
Värit 
Sakset
Liimaa
Risuja
(pyykkipoikia) 

Maitopurkin yksi seinä leikataan talon muotoiseksi ja loput matalaksi "kaukaloksi". Piirrä kartongille talo, käytä apuna maitopurkkiin leikattua taloa. Leikkaa kartonki ja koristele se, piirrä esim ovi ja ikkuna. Liimaa kartonki maitopurkkiin. (Pidikkeenä voi käyttää esim. pyykkipoikia, niin ei talo valu paikoiltaan) 

Leikkaa risuista saman mittaisia pätkiä. Liimaa ne maitopurkin alaosaan. Tavallinen askartelu liima käy tähän myös mutta kuumaliimalla sai nopeammin. 
Sitten vain aidan sisään multaa ja siemeniä. Kohta talon piha vihertää :) 

Iida innostui vielä luudan värkkäämään pihaan koristeeksi, ihan pieniä ja ohuita risunpätkiä kuminauhalla nippuun ja sisään coctailtikun pätkä. 

Hoks. Älä ota risuja elävistä puista, kerää maasta tippuneita oksia. 

Helena innostui myös talon tekemisestä. Vielä keskeneräinen, mutta hieno tulee tästäkin. Helena päällysti oman maitopurkin kaukalon vihreällä paperilla, jottei maitopurkki näy risuaidan takaa. 


Katariinalle oli luvannut tulostaa värinauttien tehtäviä. Niin innokkaana aamulla aloitti, että ensimmäiset paperit piti yövaatteissa tehdä jo. Värinauttien sivuilta löytyy paljon monenlaista maksutonta materiaalia pienemmille ja vähän isommillekin lapsille. Kannattaa tutustua, jos ei ole ennestään tuttu. 

Tässä kotoillessa huomasin, että autolla ei tule paljon ajeltua. Tai autoilla, meillä niitä kaksi. Ihan turhaan maksaa kummastakin veroja ja vakuutuksia, kun ei nyt tule kuin harvakseltaan kaupassa käytyä. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan kannata oikeastaan toista autoa hävittääkkään. Dieselautoissa käyttövoimavero ja mikä lie ajoneuvovero on yli 2 euroa päivässä, siis ihan järkyttävän paljon, etenkin jos vaan seisoo pihassa. Siksipä sen nyt poistin liikennekäytöstä kotoilun ajaksi. Säästöä tulee äkkiä useampia kymppejä. Ulkoilukelit ovat taas olleet mainiot ja lenkilläkin on käyty. Pulkka vielä luistaa hyvin ja välillä lastina onkin ollut useampi tyttö. Kovin keväiseltä ei ilma vielä tunnu, vaikka päivä onkin pidentynyt ja aurinko paistelee. 

-Kirsi / Lapsellista arkea 

1 kommentti:

  1. Kivoja askarteluita. Meillä myös ollut tänään väsypäivä. Niin teini kuin eskariin olivat tänään tosi väsyneitä ja teini totesi että on ollut tosi rankka viikko... josko alkaa ensihuuma jes ei kouluun- fiilis laantumaan:)

    VastaaPoista