lauantai 18. huhtikuuta 2020

Lähtölaukaus muutoksille, kohti parempaa oloa

Aina välillä täällä olenkin maininnut uudesta innosta liikkua, ja jotta saisin itsestäni varmasti kunnolla irti tein blogin liikkumiselleni. Blogin tarkoitus on tsempata minua ja toivottavasti sinua. Tervetuloa mukaan lukemaan (ja liikkumaan)! Tukijoukkoina ja osallistumassa kanssani on enemmän tai vähemmän puoliso ja lapset.

Aijemmin, ennen Lempin raskausaikaa  sain jo fysioterapeutilta noottia huonosta lihaskunnosta.. Kuulemma enemmän pitäisi olla lihaksia ja niitä treenaamalla voisin päästä eroon jatkuvista selkä- ja nivelkivuista sekä naksuvista nivelistä. Toivottavasti pääsen eroon myös siitä tunteesta, että lonkkanivel menee jumiin ja tuntuu kuin pullahtaisi pois paikaltaan. Lempin vauva-aikana joogailin vähän, mutta ei siinä kyllä voimat tainneet kasvaa yhtään...

Pitkään, siis ihan todella pitkään, olen ollut aivan rapakunnossa. Tokihan tässä arjessa tulee askelia ja nostoja, mutta ei se ole ollenkaan tehokasta liikuntaa.. Vuosia olen lasten kanssa käynyt lenkillä ja sykettäkin on nostanut vain se, että meinaa hermot mennä.. Rahnustetaan hitaasti, vingutaan ja vongutaan, pissattaa, palelee, on hiki, toinen käveli liian läheltä, katsoi väärällä ilmeellä. Toinen haluaa kotiin jo ja toinen ei millään. Jne.


Telinevoimistelua ohjatessa on ihan hävettänyt, miten olen huonossa kunnossa. Alkuleikeissä muutama juoksuaskel on jo saanut ihan läkähdyksiin ja lihaskuntoa minulla ei ole ollut juuri ollenkaan. En ole voinut esimerkkinä olla pienille lapsille lihaskunnossa, kun en ole jaksanut tehdä tarpeeksi.. Nyt koin jonkinlaisen uuden liikkumisen ilon ja valaistuksen omasta huonosta kunnosta ja siitä että se on nyt se hetki, jolloin täytyy muutos tapahtua. Muuten sitä ei pian tule koskaan..


Aion myös pyrkiä vähän terveellisempään elämäntapaan, nyt tahdon sortua herkuttelemaan ja napostelemaan liikaa. Syön, vaikka ei olisi edes nälkä, koska se on niin kivaa. Ei liene mikään ihme, jos närästää ja turvottaa.. Väsyttääkin, eikä jaksakaan mitään.. Mihinkään rahkan mättämiseen ja urheilujuomien juomiseen ei aio alkaa, vaan ihan yleisesti terveellistä ja monipuolista ruokaa, herkkuja kohtuudella ja monipuolista liikuntaa.

Jo muutaminen rivakampien lenkkien tai jumppailujen jälkeen olo on ihan erilainen, energisempi ja fiilis on hyvä!

Tulen itse suunnittelemaan ohjelman, jonka mukaan liikun ja treenaa, ottaen huomioon tolkuttoman huonon kunnon. Eli lähdetään liikkeelle ihan minimistä.

                         Lenkkikaveri

Blogin löydät tästä :
Lähtöpisteenä nolla

-Kirsi /Lapsellista arkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti