maanantai 13. huhtikuuta 2020

Elämä ei pyöri vain oman navan ympärillä..


Viimepäivinä on uutisoitu paljon nuorten kokoontumisista ympäri Suomea, sekä Uudenmaan rajalla käännytetyistä automääristä. Mikä ihme se on, ettei ihmiset ymmärrä noudattaa annettuja ohjeita?

Minua niin ärsyttää, että osa ajattelee vain itsekkäästi itseään. Jatkaa elämää entiseen malliin, kyläilee, kokoontuu jne. Joo, tympäseehän se, kun ei voi kahvitella kavereiden kanssa ja niin edelleen, mutta en silti itse ottaisi mistään hinnasta sitä riskiä, että omilla toimillani saattaisin levittää tautia eteenpäin. Ehkä jopa aiheuttaa jonkun kuoleman. Mikä ihme siis vaivaa niitä, jotka eivät viitsi noudattaa annettuja ohjeita? Onko omista mielihaluista tinkiminen niin vaikeaa? Onko toisten huomioon ottaminen, sääntöjen noudattaminen ja suositusten kuunteleminen niin vaikeaa. 

Mitä enemmän sosiaalisia kanssakäymistä välttää, sitä vähemmän tauti pääsee leviämään. Miten se voi olla niin vaikea ymmärtää?

Saunaan löytyi pakastimesta vastatkin. Vähän erilaisempi Sauna kerta pääsiäisen kunniaksi. Vähän oli pakastimessa nuhjaantuneet, mutta ihana tuoksu ja hyvin niillä pysti vastomaan. 

Ei pääsiäinenkään tuntunut miltään, kun ei ollut virpomisia, kokkotapahtumia yms. Mummut kävi lapsille tuomassa pihalle suklaamunat, mutta muuten ei mitään pääsiäistä. Olihan se todella tylsää, aijempina vuosina on ollut kokkoja, lankalauantain virpomiset, kyläilyä jne. Harmittaa, mutta ainakaan me ei tautia levitetä eteenpäin ja riskeerata ketään välinpitämättömällä asenteella. Virpomaan pääsee toivottavasti ens vuonna, mummuille ja kavereille kylään koronan jälkeen. Toivottavasti pian! 

Onneksi vaihtoehtoista puuhaa voi aina keksiä. On leivottu, lenkkeilty, jumpattu, pelattu, luettu ja vaikka mitä. Kiva pitkä viikonloppu takana, joskaan se ei pääsiäiseltä tuntunut ollenkaan. 

 Kiva prinsessojen teekuppi-peli on löytö kirppikseltä vuosien takaa. Pitkästä aikaan tämän kaivelin pelattavaksi. 


-Kirsi /Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti