keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

mustekaloja, etäopetuspäivät 24 ja 25

Affiliate-linkki merkitty *

Toisinaan lapset ehtii tehdä vaikka ja mitä. Tänään oli iskän autoon kirjoitettu kumman autosta kyse, siis äitin vai isin. Varmasti siis nyt iskäkin tietää auton olevan hänen. Joskus tytöt ovat avuliaina pesseet autoja hiekkaisilla luutuilla, sienillä ja harjoilla. Kerran eteisen ikkunankin. Onneksi meillä on vanhat autot, eikä mitään rahallista vahinkoa tullut. Tokikin tyttöjä ja eritoten Katariinaa muistuteltiin, ettei saa autoihin piirtää. Harmittaisi ihan erilailla, jos olisi arvokkaammasta autosta kyse. 

Isille oli Katariina taiteillut pienen yllätyksen autoon.. Onneksi ei haittaa, toki opetusmielessä kerrattiin miksi autoihin ei saa piirtää.. 

Pitäisi varmaan ostaa oikeita herätyskelloja, nyt oli Juhanin vuoro nukkua pommiin etätunnilta. Puhelin oli sammunut yöllä. Joku vanhanaikainen rämistin olis kyllä hienokin. 

Me ollaan kaikki illan virkkuja ja aamu torkkuja. Illalla vaan ei väsytä ja aamulla olisi aina niin mukava nukkua ja rötköttää sängyssä. Toki yritän pitää rytmiä yllä ja nukkumaan laitella aikanaan, mutta kun uni vain ei tahdo tulla aikaisin. Ei sitten millään. Meille luontevin rytmi olisi mennä puolen yön aikaan nukkumaan ja heräillä 10-11 aikaan. Kesälomalla rytmi tahtookin kääntyä tällaiselle mallille, mutta toisaaltaan haittaako se lomalla?

Nyt etäopiskelun takia koulurytmiä toki pidetään yllä aika hyvin. Helenallakin on joka aamu jonkinlainen luokan kokoontuminen, mikä auttaa rytmin pitämistä. Ja tehtävät pitää toki palauttaa määräaikaan mennessä. Se, että lapset menee nukkumaan aikaisemmin antaa minulle illalla hetken omaa aikaa lukea tai jotain puuhailla ennen nukkumaan menoa. Päivän kiireiden ja metelin jälkeen hetki hiljaisuutta ja rauhallisuutta on kyllä niin ihana.

Muutenpa kouluhommat ovat sujuneet aikalaillaan hyvin. Joinain päivinä pitää itse osallistua enemmän, toisinaan ei juurikaan tarvitse puuttua tehtävien tekemisiin. Eilen Iidan kanssa harjoiteltiin ajatuskarttojen tekoa, tänään askarreltiin mustekala. Helena välillä pyytää kielioppiin ja matikkaan neuvoja, mutta hyvin sujuu. Juhani hoitaa omat hommansa, eipä ole tarvinnut niihin pitkään aikaan puuttua.

 Eilen iltalenkillä käveltiin läheiselle hautausmaalle ja tytöt innostuivat siivoilemaan risuja ja levinneitä kynttilöitä pois. Tänä vuonna ei hautausmaita talkoillan kuntoon laitetakkaan ja sen kyllä huomaa. Pitää joku päivä käydä uudelleen.

Lempin lakki on **Nettihatun mallistoa. Haalari on *Reiman mallistosta. 

Tänään Iidalla olikin mustekalojen värkkäilyä käsityönä. Simppeliä. Ehkä vähän liiankin näinkin ison oppilaan kohdalla , toisaaltaan opettaja ei voi vaatia kotona olevan kummoisia tarvikkeita.

Tarvikkeet:
Sukka
Lankaa
Sakset
Tussi, nappi tai askartelusilmiä
(Vanua, riisiä tms)

Leikkaa sukka kantapään kohdilta poikki. Tuki varsi/vanu/riisi tai muu täyte varpaiden kohdalle mustekalan pään täytteeksi. Sido langalla täytteiden alta kiinni ja leikkaa loppuosa lonkeroiksi. Piirrä tai liimaa silmät mustekalalle.

Näitä oli kiva heitellä ja harjoitella tarkkuutta. Pitää joku päivä järjestää ihan kisa :) 


Lenkkeilyä ja liikuntaa täytyy tehostaa, Helenan innokkuus leipomisinnokkuus tahtoo kostautua. Iltapalaksi oli tänään korvapuusteja.. Hups, saattoi maistua useampikin kuin yksi, mutta mikä on parempaa kuin tuore pulla?


-Kirsi / Lapsellista arkea

** kaupallisesta yhteistyöstä saatu tuote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti