torstai 19. maaliskuuta 2020

etäopetus, päivä 3

Affiliate-linkit merkitty *

Huh huh! Yllättävän rankkaa tai oikeastaan kiireistä tämä arki nykyisellään. Tuntuu, että olen pää kolmantena jalkana jatkuvasti touhunnut jotain, mitään näkyvää en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi. Yllättävän paljon työllistää kolmen koululaisen kotiin jääminen kuitenkin. Tai ehkä eniten se, kun ei ole normaalia harrastustoimintaa ja kyläilyä yms, niinbpitää paljon keksiä tekemistä ja touhua lapsille. Kuuden aikaan illalla olisin jo ollut valmis nukkumaan. Siis minä, ei suinkaan lapset. 

Tytöt saivat uudet Reiman * 3in1 - takit käyttöön välikausitakeiksi. Tykkäävät kovasti mallista ja monikäyttöisyydestä, vuori voidaan laittaa paikalleen, jos pakkasta. Iidalla myös Reiman uudet * Idea softshell - housut. 

Iidan koulutehtäviin meni useita tunteja, ihan yllättävän paljon pitää tehdä päivässä. Opettaja antaa hyvin tarkat ohjeet ja palautetta tehtävistä. Esimerkiksi kuviksen tunnilla oli tarkkaan neuvottu kuinka lyijykynällä piirretään, varjostetaan jne.. Tarina vihkoon piti kirjoittaa tarina, otsikkona Telttaretki. Siitä sitten tytöt innostuivat majan rakentamiseen.. 
Tyttöjenhuoneessa odotti tällainen näky, seinästä seinään lähes oli peittoja ja lakanoita viritetty.. No, olivatpahan ainakin hetken hiljaa.. 

Iidan kuviksessa oli tänään lyijykynällä piirtelyä, kuvassa Saimaannorppa.

Lukulumo ei tänään toiminut, taitaa olla todella suosittu nyt. Katariina hetken pelaili Oppi ja ilo - sivustolla, jotta jonkinlainen opiskelurauha olisi. Siellä on kivoja tehtäviä monen ikäisille lapsille ilmaiseksi. Meillä Oppi ja Ilon puuhakirjat ja tehtäväkortit ovat myös olleet todella suosittuja, niitä löytyy myytävänä esim. *täällä.

Ruokaa menee myös yllättävän paljon, nyt sen oikein huomaa, kun kaikki kotona jatkuvasti. Iidalla ja Helenalla olisi ollut mahdollisuus käydä koululla syömässä, mutta ei käytetä sitä mahdollisuutta. Kuitenkin koronariski kasvaa, jos koko kylän lapset kulkee koululla syömässä. Herkästi myös jäisivät sitten kavereiden kanssa lorvailemaan sinne. Tänään perunoita keitellessä naureskelin ettei paljon kannata kahden kilon perunapusseja ostella, sellainen menee lähes yhdellä kertaa. Aina joskus tulee tilattua * Matsmartista ruokaa, pesuaineita ja herkkuja. Säästää äkkiä isojakin summia, kun sieltä tilaa! 


Helena innostui iltasella leipomaan pizzaa, hyvää oli! 

Tänään taas keli oli mitä ihanin ulkoiluun. Hauska, miten ne lapset jo ihan pienestä pitäen tykkää pomppia ja räiskytellä vettä pienemmissäkin kuralätäköissä. Nyt pitäisi jaksaa kyllä alkaa ehtimään saappaita ja kevyempää vaatetusta. Suorastaan tympäsee ajatus talvivaatteiden pesemisestä ennen vaatehuoneeseen laittoa. Se on uskomaton määrä ja moooonta koneellista, mitä tuota talvivaatetta löytyy meiltä.. 

Lempi tykkää roiskuttaa ja räiskyttää jokaisessa vastaantulevassa lätäkössä. Ja niitähän riittää. Nyt pitäisi kyllä jo alkaa etsimään kumisaappaita.. 

Lenkillä kulkiessa oikein selvästi huomaa autoilun vähentyneen. Läheisellä hautausmaallakaan ei käy juuri kukaan enään, ihan yksi tai kaksi autoa päivässä. En suinkaan stalkkaa, mutta lenkillä käydään useimmiten siellä suunnalla. Ennen koronaa siellä kävi päivittäin kymmeniä autoja, kävelijöitä ja pyöräilijöitä. Nyt koulujen ollessa kiinni ei enää linja-autojakaan liiku ollenkaan täällä. 

Oletko huomannut liikenteen vähenemistä? 

-Kirsi /Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti