maanantai 23. maaliskuuta 2020

etäopetus, päivä 5 (+innostusta lukemiseen & lukudiplomi vinkit)

Affiliate-linkki merkitty *

Ulkoilun ja lenkkeilyn merkitys on meillä korostunut nyt kotoiluilun aikana. Meno ja meteli meinaa välillä olla turhan kovaa, riitoja ja pientä nahinaa tulee helposti, mutta onneksi ulkona on tilaa päästellä höyryjä.. 

Tänään meillä juhlittiin pienesti Helenan synttäreitä, vieraat tulevat sitten joskus käymään, kun korona tilanne on ohi. Helena saikin kummitädiltään lahjaksi H&M:n  e-lahjakortin ja se piti käydä heti tuhlaamassa. Todella kiva tuollainen lahjakortti, jonka pystyi shoppailemaan verkossa. Oli oikein mieluinen lahja! Meillähän lapset eivät nyt käy kaupoissakaan mukana ollenkaan. 

Koulupäiväkin meni yllättävän kivuttomasti ja ihanasti liikuntatunneilla käsketään ulkoilemaan ja vielä ottamaan sisaruksia ja vanhempiakin mukaan. Iidan koulupäivä on rytmitetty vähän vain, illalla tehdään matikasta kotimökki-tehtävät ja päiväkirja ja kaikki muut koitetaan tehdä heti aamupäivällä pois alta. Edelleenkään meillä ei ole kovin tarkkaa aikataulua tehtävien teossa. En todellakaan ole "aikatauluihminen". Ainoastaan isommilla voi olla jotain ryhmäpuheluja/kokeita, jolloin on aika millon pitää olla koneella ja millon palauttaa tehtäviä, mutta rennolla systeemillä mennään aikataulujen suhteen. 

           Polkujuoksua ylämäkeen.. 

Omat käsityöt ja kirjojen lukeminen ei nyt oikein etene, päivät tuntuu menevän ruokaa laittaessa, siivotessa ja muita kotitöitä tehdessä. Eilenkin tiskikone pyöri KOLME kertaa eikä meillä pestä mitään vajaita koneellisia.. Pikaisesti sain viikonloppuna ommeltua eteiseen kapan,. Kankaanpätkän olen löytänyt kirppikseltä aikaisemmin ja ihastuin siihen heti. Hintakaan ei päätä huimannut, olisiko ollut euron? 
Jouluverho sai väistyä, ei nyt kovin kesäinen ole tämäkään.. Mutta tykkään tuosta kuosista paljon!


Pelloilla on myös nyt mahtava kulkea.. On tilaa juosta, eikä tarvitse varoa liikennettä. 

Ulkoilu onkin mukava tapa päästellä ylimääräisiä energioita ulos!

Tytöille ajattelin kehitellä lukudiplomia ja löysinkin pari kiinnostavalta vaikuttavaa. Tässä yksi Lukudiplomi - vinkki teillekkin ja tämä toinen vaikuttaa myös oikein mielenkiintoiselta lukudiplomilta. Meillä lapset tykkäävät lukea muutenkin, mutta tykkäävät myös tehtävistä, diplomeista ja haasteista lukemiseen liittyen. Lukudiplomi voisi toimia kannustimena niillekin, jotka eivät lukemisesta niin ole innostuneet. Pieni palkinto suorituksesta on vielä hyvä kannustin ;)

Juhanille tuntuu olevan tylsää välillä ja ilmeisesti kirjatkin alkavat olla luettuina, olen miettinyt e-kirjoja. Esim. *Elisa Kirjalla olisi tarjous ääni - ja e-kirjoihin liittyen. Ensimmäinen kuukausi 0€, sen jälkeen 8,90€/kk. Tuhansia ääni- ja e-kirjoja saatavilla ja hyviä kirjoja onkin! *Elisan Viihde olisi myös ensimmäisen kuukauden osalta 0€.. 

Hyvää alkanutta viikkoa! 

-Kirsi / Lapsellista arkea 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti