tiistai 10. maaliskuuta 2020

Prinsessapuuro



Prinsessapuuro on parasta puuroa ikinä, liian harvoin tulee vain tehtyä. Lempi tykkää puolukoista puolukoinakin ja puuron sekaankin vielä halusi niitä. Tämä on todella helppoa tehdä, aikaa menee lähinnä jähtymiseen.

Prinsessapuuro 

(Lappapuuro, Vispipuuro)

1 l vettä
2-3 dl puolukoita
2 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita

Laita vesi kattilaan, lisää puolukat ja sokeri. Anna kiehua sen aikaa, että puolukat hajoaa. Lisää sitten mannasuurimot sekaan koko ajan hyvin vatkaten. Hauduta vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja vatkaa puuro kuohkeaksi, itse vatkaa aina sähkövatkaimella, että tulee kunnolla kuohkeaa. (Hyvin jäähtynyt puuro kuohkeutuu helpommin ja nopeammin mielestäni.)

 Puolukoiden tilalla voi käyttää muitakin marjoja tai marjasoseita. Siivilöimällä puolukkaveden ennen mannasuurimoiden lisäämistä, saat sileämmän puuron.
Tarjoa esim. maidon tai vaniljakastikkeen kera. Meillä puuron pinnalle ripotellaan sokeria ja laitetaan maitoa sekaan. Sokeria voi lisätä jo vatkausvaiheessa halutessa/tarvittaessa.

Maistuu hyvälle myös jääkaappikylmänä!

Tykkäätkö Prinsessapuurosta?

-Kirsi /Lapsellista arkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti