tiistai 3. maaliskuuta 2020

Talviloman alkuun aloitan shoppailulakon!

Talviloma ja shoppailukielto! 

Loma alkoi makesti,kun Katariina voitti säkillisen sipsejä arpajaisista. Voiton kunniaksi pidettiin leffailta ja herkuteltiin sipseillä. 

Alakoululaiset lopettivat koulun perjantaina laskettelureissulla. Tämä on jo perinteeksi muodostunut meidän koululla,  siis että käydään laskettelureissulla juuri ennen talvilomaa. Tämän reissun ansiosta koulun oppilaat saavat yhteisen kausikortin, aina päivän ensimmäinen pääsee laskettelemaan ilmaiseksi. Tänä vuonna jännitettiinkin lumitilannetta, aukeaako koko paikka tai onko peilijäällä koko rinne. Keli oli kyllä kirpeä pakkaskeli, mutta aurinko paistoi ihanasti. Reissu oli ollut onnistunut. Koulun kanssa reissu on edullinen, kun saavat hyvät ryhmäalennukset. Laskettelemaan pääsevät vai ne jotka osaavat lasketella, ohjausta ei ole järjestetty. Ne lapset jotka eivät laskettele ovat päivän pulkkamäessä. 

Tuttavalta kävin ostamassa Katariinalle laskettelukypärän ja hänen kanssa puhuttiin laskettelusta ja sen kalleudesta. Olivat käyneet laskettelemassa ja pelkkiin hissilippuihin oli mennyt noin 200 euroa. Katselin huvikseni isompien laskettelukeskusten hintoja ja onhan se kallista, jos liput maksavat esimerkiksi noin 25€ lapselta, 30€ nuorelta ja 40€ aikuiselta, ja menet useamman kanssa laskettelemaan. Ja jos joudut vuokraamaan välineet, hinnat esim. noin 27euroa lapselta ja  39 euroa aikuiselta/nuorelta. Hinnat nyt tuollaisia esimerkkejä isommista laskettelukeskuksista ja pyöristetty tasaeuroihin..

Minä olen ostanut lapsille tutuilta ja kavereilta laskettelukypäriä ja sukset + monot, kun ovat edullisesti myyneet. Meillä on myös mummu ostanut laskettelusuksia ja monoja mummulaan lastenlapsille käyttöön, kun on sopivan hintaisia tullut vastaan. Sen verran vähän lasketellaan, että ihan turhaan mitään uusia ja kalliita ostaa, mutta ison porukan kanssa vuokraaminenkin on todella kallista. 

Lähialueen laskettelupaikassa välinevuokra taisi olla 20e, kypärä 5e ja lasit 5e. Tokihan minun on kannattanut ostaa lapsille esim. omat kypärät, kun hinnat ovat olleet halvimmillaan 2€/kypärä  ja kalleimmillaan 5€/kypärä. Kypärät ovat olleet siistejä, nykyaikaisia ja ehyitä. Säästän aina 20€/ reissu, kun kypärät ovat omasta takaa. Esimerkiksi Katariinan sukset ja monot maksoivat 30 euroa, jo toisella laskettelureissulla 30 euron sijoitus on tuonut säästöä kympin.
Nuukailija voi olla tyytyväinen! 

Lapset "laskettelevat" myös pihalla välillä, joten omat välineet ovat siksikin kivat. Tänä talvena on kyllä talviliikunta jäänyt vähille, kun on ollut liian jäistä tai lumetonta. Nyt talvilomalla tarkoitus olisikin käydä laskettelemassa, hiihtämässä ja luistelemassa ainakin kerran. 

.        Katariinan laskettelusukset ovat jo                    maksaneet itsensä takaisin. 

Shoppailukieltoon joutaisin! Ihan liikaa on tullut shoppailtua, mutta minun Sulo Vilen - syndrooma tahtoo välillä ottaa vallan : Kun halvalla saa, niin pitää ostaa.. Mutta onhan se nyt naurettavan halpaa, jos uudelle collaripuserolle jää esim 0.75€ hintaa, kengille 1,50€, sukkahousuille 0,50€ tai ulkohousuille 1,60€. Toki osa oli kalliimpia, mutta paljon tuota hintaluokkaa.. Osa vaatteista menee kaappiin jemmaan, osa suoraan käyttöön. Katariinalle esimerkiksi ostin syksyä ja eskaria varten ulkoiluhousut, joissa oli hyvät ominaisuudet. Miehellekkin ostin parit ulkoiluhousut. Itselle ei vaan tule koskaan etsittyä mitään. Helenan bestis oli mukana shoppailemassa ja varmaan ihmetteli, kun kärry pursusi tavaraa, tosin oli siellä muutakin kuin alevaatteita. 

Ei kyllä ole ekologista, eikä eettistä ostaa halppisketjun halppisvaatteita, mutta lompakko ainakin kiittää ja vaatteet kierrätetään ja käytetään loppuun asti tai myydään / lahjoitetaan eteenpäin. 
Nyt pitää ostaa vielä Juhanille kengät, mutta muuten koitan olla maaliskuun tekemättä heräteostoja, joita on tullut tehtyä liikaa, ihan liikaa... On tullut hamstrattua mm. legoja, lankoja ja lakanoita.. 
  Lankoja ei voi koskaan olla liikaa, vai          voiko? 

-Kirsi / Lapsellista arkea 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti