tiistai 3. maaliskuuta 2020

Koronavirus

Voihan korona! Uutiset ovat täynnä juttuja koronaviruksesta, kuinka monta sairastunutta, kuinka moni on kuollut tänään, missä sitä on ja missä ei... Tuntuu vähän että oikein lietsotaan paniikkia ja ahdistusta. 

Uutisoidaan kuinka vähän rahaa on potilasta kohden käytettävissä, mutta eihän kaikki suomalaiset sairastu koronaa tai ainakaan joudu tehohoitoon. Määrä, kaksi Pirkan maitoa tai hammastahna, kuulostaa kyllä järkyttävältä. Todellakin toivon, että tällaisia tilanteita varten budjetti olisi rajaton ja säästöjä otettaisiin ihan muualta. Luinpa Helsingin Sanomien toimittaja twiitinkin koronavirukseen liittyen, siinä oli jotain "annetaan vanhusten kuolla humaanisti..." SIIS MITÄ?! KUINKA JOKU VOI OIKEASTI NOIN SANOA?! Vihapuheesta on jatkuvasti kohua ja tämä on mielestäni jo järkyttävän törkeää.. 

Hengityssuojaimia ja käsidesiä tuntuvat ihmiset hamstraanneen ihan tolkuttomasti. Itse aioin turvautua ihan vain veteen ja saippuaan. Reissussa käsidesi / puhdistuspyyhkeet ovat kyllä käytössä, kun aina ei käsienpeseminen ole mahdollista. Puhelinkin pitäisi kuulemma desinfioida, sitä kun tulee kauppareissuilla koskettua monesti.. Samalla periaatteella auton ratti ja vaihdekeppi, turvavyöt ja ja niiden lukot sekä turvaistuimet pitäisi desinfioida päivittäin. En ala! En hysterisoi, enkä hamstraan. En ainakaan vielä.. 


Toki, jos tautitilanne pahentuu radikaalisti, mietin uudelleen kuinka toimitaan, mutta vielä en ainakaan näe syytä paniikille. Ulkomailla ei käydä muutenkaan, enkä kyllä nyt haluaisi edes lähteä. Koronavirukseen kaltainen tauti on kuitenkin astmaatikoille herkästi rajumpi kuin PERUSTERVEILLE. Meillä kaikki rokotetaan aina influenssaakin vastaan. 

Lue lisää ajantasaista tietoa : 



3 kommenttia: