perjantai 27. maaliskuuta 2020

etäopetus päivä 9 ja kaaos kaapissa

Affiliate-linkki merkitty *

Päivä sujui kouluhommien suhteen mallikkaasti, Iidalla meni noin 30min päivän tehtävien tekemiseen. Ainoa isompi ongelma oli läppärin kanssa. UGH! En todellakaan ymmärrä mitään tietokoneista ja kaipaisin aikaa, jolloin puhelimenakin oli Nokian 5110, joka pysyi kasassa jesarilla. Akunkin alla piti olla pala paperia, että toimi.. Oli ainakin helppo käyttää! No, läppäri siis ei suostunut toimimaan, classroomiin ei päässyt, takkusi ihan hirveästi muutenkin. Koitin päivittää ja mitä lie tehdä, mutta ei mitään vaikutusta suuntaan tai toiseen. Ainoa idea minkä enää keksin oli toisen nettiselaimen asentaminen. Yllättäen se auttoi ja Juhaninkin sai tehtävänsä tehtyä. Iidallakin oli ensimmäinen Kahoot- testi, jolla opettaja testasi viikon aikana opittuja asioita. 

Muuten päivään mahtui monenlaista.. Helena innostui leipomaan täytekakun ja hyvää olikin. Meillä leivotaan aina täytekakut minun äidiltä opitulla ohjeella.

Eli jos laitat 2 lasia munia, niin laitat 2 lasia sokeriakin. Ne vaahdoksi. Sitten sekaan 2 lasillista jauhoja, joihin on sekoitettu noin 1/3 teelusikallisen verran leivinjauhetta. Paistellaan noin tunteroinen 150-175 asteisessa uunissa.

      Helenan leipoma täytekkakku, nam!

Aamupalalta jäi mannapuuroa ja lounaalta perunamuusia, niistä tein jämärieskaa. Kuulostaa pahalta, mutta oli todella hyvää. "Jämärieskoihin" laitan siis puuronlopun ja tänään sekaan meni vielä perunamuusiakin. Muusin ja puuron sekaan laitan  kanamunan tai kaksi, nestettä sen verran että löysenee kunnolla, suolaa. Lopuksi lisään jauhoja niin paljon että tulee sopivan tuhtia leivontaan. Rieskat paistelen aina 250 asteessa. 

           Jämärieskaa, kyllä oli hyvää!

Lempin ja Katariinan vaatekaapissa on ollut täydellinen kaaos. Tänään sain jonkin mielenhäiriön ja rymäytin kaapin tyhjäksi. Helenalla oli koulutehtävänä siivota vaatekaappi, Iida innostui myös hommasta ja kaksi kassillista lähti sieltäkin kierrätyskeskukseen vaatetta. Siitä sitten kai itsekkin sain inspiraation kaapin siivoukselle.. Muutaman kerran jo tuntui mahdottomalta hommalta ja mietin survonko vaatteet lajittelematta takaisin kaappiin tai roskikseen.. Lempi halusi tietenkin olla apuna ja leivitti vaatteita sitä mukaan, kun sain pinottua ja lajiteltua. 

Lempistä oli hauskaa hyppiä vastekasaan, kuvasta ei edes oikein erota kuinka paljon sitä vastetta oli tyttöjen kaappiin kertynytkään. Jotain fysiikan lakeja kyllä uhmasi se vaatemäärä suhteessa käytettävään tilaan.. 

Tämän verran lähtee varastoon odottamaan talvea ja kasvua. Muutama vaatteista menee myöhemmin täditettävälle kiertoon, jos kelpaa.. Jokunen pieni vauvanvaate menee odottamaan tulevia käyttäjiä. 

Tämän verran lähtee kierrätyskeskukseen, muutaman loppuun paikatun ja kulahtaneen heitin roskiin.. 

Siisti kaappi on suorastaan ilo silmälle, harmi etten hoksannut ottaa kuvaa kaapista ennen raivausta. 

Tänään taisi olla Iidan onnenpäivä, sai vihdoin Adlibriksen paketin ja pinon luettavaa. Adlibriksessä taas ihan huikeita alennuksia. Shoppailemaan pääset *tästä.

Muuten, Kärkkäisellä on sikapäivät. En tokikaan ole menossa, mutta tytöille tilasin sieltä pullomaaleja. Oli todella edullisia! Ja sitä piirustuspaperia. Jos on pullomaaleille tarvetta, niin nyt kannattaa kurkata sieltä! Pitkään ollut aikomuksena ostaa maalia askarteluihin, vihdoin sain sen tehtyä. 

Hyvää viikonloppua! 

-Kirsi /Lapsellista arkea 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti