Matsmart

keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Etäopetus päivä 7 ja minikepparit

Taas on yksi koulupäivä taputeltu. Huh huh. Iida kyllä osaa koulussa käyttäytyä mallikkaasti, mutta kotona tahtoo vähän kuohua välillä. Keskiviikko onkin viikon pisin päivä ja tänäänkin taas oli monenlaista tehtävää ja puuhaa. Ja äidille kai on niin kiva kärttyillä :) Käsityönä oli korttiaskartelua,  ohjeistus oli selvä, mutta sai kuitenkin tehdä vapaasti omanlaisen kortin. 

Meillä tehtiin minikeppareita korteiksi. Hevosen mallin piirsin vapaalla kädellä pikaisesti. .

Tarvikkeet minikepparrin

-sakset
-liimaa
-villalankaa tms.
-tusseja, glitteriä tms.
-kartonkia
-pilli, coctailtikku tm. kepiksi sopiva

Piirrä hevosen pää ja leikkaa kaksi samanlaista päätä kartongista. Leikkaa sopivan mittaisia harjaksia langasta. Jos haluat yksisarvisen, niin leikkaa sarvi kartongista. Liimaa harjakset ja sarvi toiseen kartonkipohjaan. Kiinnitä keppi osa samalla liimalla (teippiä ja nitojaa voi myös hyödyntää) . Liimaa toinen hevosenpään muotoinen kartonki, niin että harjasten ja varren liimaus jää piiloon. Koristele hevonen.


Iidan yksisarvinen valmiina. 


Katariina osallistui myös askarteluun. Tässä hänen yksisarvinen. 

Liikuntatunnilla Iidalla oli pallon käsittelyä ja heittelyä. Juhanin ohjeistuksen ja valvonnan alla homma sujui hyvin. Isommista lapsista on kyllä kiitettävästi apua! Palloilun lisäksi käytiin taas kunnolla lenkillä ja joogattiin kotona. Niin herkästi jää se liikunta vähälle nyt lapsillakin. Toki lapset pihallakin leikkii ja liikkuu jonkin verran .. Kouluhommat tuntuu Juhanilla ja Helenalla sujuvan todella hyvin, itsenäisesti tekevät tehtäviä ja huolehtivat hommansa. Prosenttilaskut uutena asiana on Helenalla vähän hakusassa, niissä nyt muutaman kerran pitänyt auttaa. Mutta eiköhän ne siitä ala sujua :) 

Ulkovaatteista osa rymäytettiin lattialle ja aloitettiin lajittelu.

Joka keväinen työ on taas edessä. Talvivaatteiden pesu ja pakkaaminen varastoon. Huonot roskiin. Hyvät varastoon. Ne vaatteet joita ei säästetä seuraavalle, mutta on ihan hyviä, menee kierrätykseen. Meillä on lapsilla aina erikseen "rönttävaatteet" joilla saa tehdä kaikkea sotkuista hommaa ja sitten parempina vaatteina kouluvaatteet. Kouluvaatteitakaan ei tarvitse varoa sotkemasta, mutta niillä ei mielellään tarvitse mennä puihinkaan kiipeilemään, ainakaan pihkaisiin puihin.. Lajittelu itsessään ei ole tympeää, mutta se peseminen. Pyykkivuori kasvoi ihan jäätäväksi! Vielä pipot, hanskat, huivit, fleecet ja villavaatteet pitää käydä läpi. Huoh! Listasin varastoon menevät vaatteet, jotta muistan mitä varastossa on, eikä tulisi tehtyä turhia hankintoja. 

Kyllä taas tuntuu, että päivä oli todella kiireinen ja täynnä tohinaa ja touhotusta. 

-Kirsi / Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti