keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Lukulumo ilmaiseksi käyttöön (vain kevät 2020)

Kyllä taas voi huokaista, kun ilta on tullut ja lapset rauhoittuneet nukkumaan. Tuntuu olevan kaikilla pakka sekaisin.. Wilmaan on tullut jatkuvasti viestejä ja varmaan vielä hapuillaan tämä viikko, jotta homman saa kunnolla toimimaan. Onhan nämä isoja muutoksia ja vaatii pitkää pinnaa ja venymistä vanhemmilta, lapsilta ja opettajiltakin. 

Tänään päivän ohjelmassa olikin äidinkieltä, matikkaa, uskontoa, enkkua ja ymppiä. Helena nyt tekee omatoimisesti hommansa, matikassa piti vähän auttaa, mutta nykyisin %-laskut on ihan ihmeellisiä... Aamu alkoi tulostimen kanssa tapellessa, Iidalle piti tulostaa materiaalia. Tulostin kyllä vetelee ihan viimeisiä, mutta sain vielä sivut tulostettua.. Ja Iida sai läksyt tehtyä pienellä avistuksella. Ei siinä hirveästi kerkeä panostaa kun Lempin perässä pitää säntäillä edes takaisin ja Katariinakin oli oikein huomionhakuisella tuulella.. Opettajalle olisi pitänyt kuvata tehtäviä, mutta en kerennyt ja unohdinkin jo... 

 Sitten kaiveltiin toinen läppäri esille, kun Juhani ja Helena läppäreillä paljon tekevät tehtäviä ja tulevat niitä vielä enemmän käyttämään. Joo'o, no sehän sitten otti ja tilttas.. En saa enää millään käyntiin, päivän olen yrittänyt ja nyt luovutin, ehkä joku toinen päivä kokeilen uudelleen.. Ei muuten, mutta kun nyt sinne jäi valokuvat (pitää huomenna kyllä kattoa muistikortit, että onko kuvia niissä tallessa). Ihan maanantailta tuntui tämä päivä, mikään ei onnistunut. Pitää varmaan ostaa uusi läppäri, mutta saavat nyt jonkun aikaa käyttää yhdessä tuota.. 
Mitähän siitäkin tulee? - Tappelua! 

Iida innostui leipomaan teeleipiä. Ohje on otettu täältä. Helppoa! 

Helena innostui leipomaan puolukkapiirakka. Ohje löytyi Suklaapossun blogista nimellä mustikka murupiirakka

Iidan askarteluja päivältä. Barbiet sai kyniä yms. 
Näitä tuotoksia tulee todella paljon. 

lukulumo on avattu toistaiseksi ilmaiseksi käyttöön, kannattaa tutustua (oli keväällä 2020). Paljon erilaisia kirjoja ääneen luettuina. Lisää tietoa löydät esim. tästä. Hirveän paljon en ole itse kerennyt tutustua lukulumoon, mutta vaikutti todella kiinnostavalta ja helpolta. Tästä löydät tarvittavat koodit. Perinteiset kirjat ovat suosikkejani, mutta nyt Katariinaa ajatellen latasin sovelluksen puhelimeeni. Katariina voi kuunnella satuja silloin kun autan koululaisia tai koululaiset tarvitsevat hiljaisuutta keskittyäkseen. 

Hirveää härdelliä, meteliä ja sinkoilua oli tämä päivä, mutta jospa tähän pikkuhiljaa saa sopivan rytmin. Miten teillä etäpäivät sujuu? 

-Kirsi /Lapsellista arkea 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti