maanantai 30. maaliskuuta 2020

Liikuntaa ja liikettä, etäopetus päivä 10 (+ alekoodeja)

Affiliate-linkit merkitty *

Koulupäivä mennä hurahti taas hetkessä. Ohjelmassa oli paljon tehtävää, aloitettiin tarinalla aamulla. Minun piti lukea tarina ja Iidan vastailla lopuksi kysymyksiin. Muutenpa päivä oli tavallinen, paljon tehtävää ja tohinaa. Tänään arkiseen ruuanlaittoon tuli illaksi kivaa vaihtelua. Käytiin ulkoilemassa ja paistamassa makkaraa. Kivasti energioita saivat purettua. 

Luonnossa liikkuminen ja leikkiminen on mukavaa vaihtelua. Erilaiset alustat, kaatuneet puut, kivet yms. mahdollistavat vaihtelevaa liikuntaa, tasapainoilua jne. 

Energisten lasten kanssa liikunnan ja ulkoilun tarve kotona on lisääntynyt valtavasti nyt kotoilun myötä.. Tai oikeastaan ennen sitä liikuntaa tuli koulumatkoilla, koulussa ja harrastuksissa kotiliikunnan lisäksi. Nyt kaikki liikunta on keskittynyt kotiin ja kodin lähistöön. Ylimääräinen energia näkyy ja kuuluu heti. Eikä suinkaan positiivisesti! Liikunta osana jokapäiväistä elämää olisi muutenkin tärkeä, vaikka itsellä näin aikuisena tahtoo jäädä välillä liiankin vähälle. Liian helposti jämähtää sisälle tietokoneelle, puhelimelle tai television ääreen.

Tarkoitus olisi taas vähän skarpata itsekkin ja alkaa liikkua enemmän ja monipuolisemmin. 

Liikuntaan lasten kanssa voi hakea vinkkejä esimerkiksi neuvokas perhe.fi sivuilta. Pinterest ja you tube on myös täynnä hyviä vinkkejä. Pinterestistä olen itse etsinyt joogaliikkeitä, joita aina välillä tehdään tyttöjen kanssa. Myös peruslihaskuntoliikkeet ovat helppoa treeniä kotona. Muutama punnerrus, vatsalihas- ja selkälihasliike, hyppy ja kyykky on aina parempi kuin ei mitään. Itse koitan harjoittaa sisempiä vatsalihaksia etenkin, ihan tavallisia en voi selkäkivun takia edes tehdä ja erkaumaakin taitaa edelleen olla vähän liikaa... 

Esim. täällä on  paljon hyviä kuvallisia ohjeita joogaan. Sopii hyvin vaikka kotona opiskeleville välituntiliikunnaksi sisällä tai pieneen kevyeen kuntoiluun. Jooga on kivaa siksikin että se on niin monipuolista, kasvattaa lihaksia ja parantaa liikkuvuutta/notkeutta. Rauhallinen hengitys ja rauhalliset liikkeet toimivat joillain jopa parempien yöunien takaajana.

Tehtävien välissäkin voi tosiaan vaikka vähän jumppailla, jos meinaa puuduttaa jatkuva tehtävien tekeminen. Iidan opettaja toivoo aina aineesta toiseen siirtyessä taukoa, leikkihetkeä tms. Se ei toimi meillä, jos päästän Iidat leikkimään, niin alkaa se vääntäminen tehtävien tekemisestä uudelleen. Kun ei millään malttaisi tehdä tyhmiä tehtäviä, kun olisi paljon kivempaa lukea, leikkiä tai touhuilla muuta. Taukojumppaa välillä ja taas jaksaa keskittyä! 

Reiman uusi haalari kevääseen pääsi tänään testikäyttöön, alla myös uusi Reiman ohut haalari, joka meillä tulee olemaan autoillessa ja ohuemman haalarin alla. 


Uusi kevyempi haalari oli ihanan tuntuinen. 

*Reiman verkkokauppaan pääset shoppailemaan tästä. Laadukkaat ulkovaatteet on kelillä kuin kelillä kivat. Tykkään itse, kun ei tarvitse laittaa kuravaatteita, vaan haalarit ovat vedenpitäviä. Tykkään myös laadusta, kestävät useamman käyttäjän ja vuoden! 

Muutaman alekoodin laitan jakoon: * Adlibris SUPERADL koodilla - 10% kaikista tuotteista paitsi kurssikirjat ja digitaaliset tuotteet


Jollyroom
SUPERLOLA30 - koodilla  - 30% Luca ja Lola merkin tuotteista, ei koske ale tai tarjoustuotteita. 
SUPERROOM10 - koodilla - 10% lastenhuoneen sisutustuotteista.  Ei voi yhdistää tarjouksiin tai alennuksiin. 
SUPERBABY15 - koodilla - 15% lastenrattaista. Ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. 
SUPERBIKE15 - koodilla - 15% kaikista polkupyöristä. Ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. 

-Kirsi /Lapsellista arkea 


2 kommenttia:

  1. Kuulostipa kivalta teidän makkaranpaisto =) Mekin paistoimme viikonloppuna omassa pihassa, kyllä se vaan on kivaa puuhaa. Liikunta ja energian purkaminen on todellakin tärkeää, sen kyllä huomaa heti lapsissa jos on vain jotain pientä ulkoilua ilman kunnon liikkumista tai vielä pahempi jos joutuu syystä tai toisesta olemaan päivän tai (voi ei) vieläkin kauemin sisätiloissa.

    Tsemppiä teidän arkeen ja jaksamiseen sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Kyllä se vaan aina piristää, kun kunnolla ulkoilee ja makkaranpaisto tuo mukavaa vaihtelua jatkuvasta ruuanlaitosta :)

      Poista