perjantai 20. maaliskuuta 2020

Etäopetus, päivä 4. & vinkkejä

Affiliate-linkki merkitty *

Vaikka monilla "varhaiskasvatus ja opetus" on siirtynyt nyt kotiin, ei se suinkaan tarkoita, että meidän vanhempien pitäisi kokoajan suoltaa kehittävää tekemistä lapsille. Kovin moni tuntuu tästä paineita ottaneen. Ohjaamaton leikki ja muu ohjaamaton  toiminta on myös tärkeää, siinä lapsen pitää itse keksi tekemistä ja käyttää mielikuvitusta. Mielikuvitus ja ideat kehittyvät niitä käyttämällä. Ohjaamaton askarteluhetki ruokkii luovuutta, on se sitten vaikka kymmenen paperia liimattuna kasaan, se on ihan oma teos, oma idea ja oman luovuuden tulosta. Älä siis stressaa, jos et jatkuvasti virikkeitä ja tekemistä lapselle anna, kyllä se keksii itsekkin. 

Toki ohjattu toimintakin on kivaa kehittävää ja hyväksi. Onko leikki-ideat hukassa tai kaipaatko uusia ideoita? Kurkkaa Leikkipankkiin. Lähemmäs tuhat erilaista leikkiä löytyy sieltä. 

Tänään ulkoa tarttui mukaan tutkittavaa sisälle asti. Pienellä ihmeteltävää ja tutkittavaa riittää.. 

Nettimuskari on ilmainen muskari, jossa on tarjolla monipuolisesti sisältöä. Se oli tänään viihdykkeenä meillä. Tytöt tykkäävät kuunnella musiikkia, lauleskella ja leikkiä laululeikkejä. Kivaa vaihtelua lapsille ja oppivat ehkä jotain musiikista samalla. Minulla ei ole minkäänlaista musiikkitaitoa, siksikin kiva tuollainen muskari. 

      Saippuakuplat on tänään olleet hitti. 


Isommalle koululaiselle vinkkaan tällaista kuin opetus.tv. Muutaman kerran on tullut itsekkin muistin tueksi tätä käytettyä, kun olen yrittänyt opettaa Juhanille jotain matikan yhtälöitä tms.. Tänään viimeksi varmisteli ympyrän kehän laskukaavaa tuolta, etten ihan väärin neuvo laskua. Opettajiinhan saa yhteyden kyllä, mutta ilmeisesti mukavampaa kysyä äidiltä? Kotona normaalisti ei hirveästi tule matematiikkaa harjoitettua, ainakaan vaikeampia. Ja omista opiskeluajoista on jo kauan.. 

Vaikka nyt pienimmät (1.-3. Luokat) oppilaat saavatkin maanantaista alkaen mennä takaisin kouluun, niin meillä Iida pysyy kotona suositusten mukaan. Kyllähän se hermoja koettelee, mutta parempi välttää turhia kontakteja. Ja toisaaltaan nyt ollaan jonkinlaista rytmiä tähän arkeenkin vihdoin saatu. 

Hyvää viikonloppua! 

Pst. Novitalla lankoja *alennuksessa

-Kirsi / Lapsellista arkea 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti