tiistai 31. maaliskuuta 2020

23.5 litraa maitoa (etäopetus, päivä 11)

Viime viikolla, olikohan se torstai, kävin ostamassa ruokaa ihan hirveän määrän. Myös maitoa oli reilusti yli 10 litraa.. Eilen oli jo viimeinen maitopurkki menossa ja piti lähteä käymään kaupassa. Hiukan nolotti ostaa 23.5 litraa maitoa, mutta jos nyt ei ihan heti tarvisi lähteä uudelleen. Meillä ei edes kaikki juo maitoa, leivontaan käytetään maitojauhetta jne. Mihin ihmeeseen sitä maitoa menee niin paljon? 


Oma lehmä olis kyllä kiva!

Tänään oli poikkeuksellinen päivä. Kerkesin hetken istua ja neuloa, sukat edistyvät hitaasti, mutta varmasti. Nyt kotoilun aikana mies viritteli vanhan Nintendon käyttöön ja tänään MINÄ kerkesin pelata hetken Super Marioa ja Tetristäkin. Seuraavan kerran aion pelata, kun joku pelaa Tetriksessä paremmat pisteet. 

Ihan huippu peli! Vanha kasibittinen Nintendo kaivellaan aina joskus esille. 

Pelaaminen (pelikonsoleilla) on meillö todella kausiluontoista, välillä innostuvat pelailemaan wiillä, kasibittisellä tai pleikkarilla. Toisinaan taas menee kuukausia, ettei pelikoneita kaipailla. Kännykät tahtoo olla enemmän käytössä, etenkin isommilla lapsilla.. 

Koulupäivä sujui taas sutjakasti, eikä kukaan kouluun kaipaile. Yhtään ei meitä haitannut, vaikka koulujen sulkua pidennettiin. Olin varautunut muutenkin pitämään koko kevään kotona, vaikka koulut avattaisiin jäisi meillä lapset todennäköisesti etäopiskeluun vielä.. Nyt Iidan päivät ovat äikän osalta alkaneet pienellä tarinalla, jonka siis luen hänelle. (Tämä tarinan lukeminen ei ole pakollinen) Kiva aloitus päivään!

Toivottavasti ihmiset vielä jaksaa vältellä kontakteja ja pestä käsiä, niin tautitilanne ei pahene. Uutisista, ainakin joistain ostikoista, äkkiä voisi saada käsityksen, että nyt voisi jo hölläillä. Ei suinkaan. 

Lempin päivän kohokohta oli rairuohon ja ohran kylväminen. Ja siinäkin eniten se mullan kaivelu ja levittäminen. Hauska, miten erilaisia nuo lapsukaiset ovat. Toisia ei yhtään ole haitannut sotkea käsiä tai lämiä multaa, kun toisille sormivärit ja muu käsien sotkeminen on kauhistus. Katariina taas on jo useamman kerran käynyt katsomassa onko ruoho jo kasvanut. Askarteluideoita pääsiäiseen pitäisi nyt keksiä, Iidalla huomenna olisi askartelua koulussa. 
Ulkoilu jäi tänään vähiin, täällä oli ihan kamalan tuulinen ilma ja lunta tuli.. Isommat lapset kyllä rymysivät pihalla useamman kerran ja tuntikausia. Onnea on oma piha! 

Meneekö muilla maitoa tolkuttoman paljon? 

-Kirsi/Lapsellista arkea 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti